Третій і передостанній звіт по Марафону заяв

Jan 16, 2015 09:15




Ну що ж, сьогодні у нас останній проміжний звіт по Марафону заяв.
Фінальний звіт буде 31 січня.

Протягом усього листопада я знаходив недоліки благоустрою, фотографував їх та надсилав у “контактний центр міста Києва 1551”, або в простолюдді - служба 15-51. Усього я зафіксував 102 порушення і старанно записав їх усіх в онлайн-щоденник, який доступний усім-усім. Робив я це не просто так, а з метою на практиці перевірити чи є сенс писати звернення у 15-51. З початку грудня я більше не надсилав нових звернень, а лише контролював, і контролюю досі, аби аморфні комунальні служби виконували свою роботу. Раз на тиждень я виділяю годинку, щоб написати скарги з приблизно однаковим змістом “чому це досі не виконано, хто відповідальний, і коли буде нарешті результат?”.

Отже, що ми маємо на сьогодні:

Із 102 проблем вирішено 36, тобто трохи більше третини. Насправді, повністю вирішено лише близько 15 проблем, а по іншим було надано обіцянки все зробити під час весняного двомісячника благоустрою (не всі проблеми можна вирішити одразу і, тим паче, взимку).

На минулому тижні стався смішний (і водночас прикрий) випадок, коли працівник якоїсь комунальної служби чи ЖБК подзвонив мені й запропонував лізти із ним на дерева знімати клейонки, що висять дуже високо, і майорять на них мов прапори.

А ось і ці клейонки, що досі висять на тому ж самому місці.




Сміття треба прибирати не тільки на тротуарах, але й на деревах. Придивіться, до речі, доволі часто на гілках висять усілякі кульки та клейонки.

Завдяки двом заявам у службу 15-51 комунальники прибрали 3 шини та купу сміття біля тротуару, повз яке щодня проходили тисячі пішоходів.




Прибрали 2 штендери.




Демонтували рекламну табличку СТО та холдер (вертикальна банерна реклама на стовпі) ресторану “Жара” на стовпі. Обидві було встановлено незаконно.


А тепер подивіться скільки ця “Жара” розвішала своїх незаконних холдерів!


Взагалі, як з’ясувалося, майже вся реклама в місті незаконна.

Приватбанк




АТБ


Усюди прийшли відповіді про незаконність цих реклам і запевнення, що скоро їх демонтують.

Важко порахувати, уявити та усвідомити, скільки бюджет Києва втрачає від усієї цієї, розвішаної на кожному кроці, незаконної реклами. Найприкріше, що із цим майже ніхто не бореться. КП Київреклама, яке відповідає за демонтаж, займається ним зі швидкістю пристаркуватої черепахи. Та ще прикріше, що громадськість зовсім не турбує, те що на кожному стовпі висить незаконна реклама. А вона уродує місто та не приносить у міський бюджет жодної копійки, ба навіть більше - висмоктує гроші з бюджету (працівникам бригади демонтажу виплачують зарплату). Тема незаконної реклами не розкручена, як тема МАФів, наприклад. Придивіться - незаконна реклама усюди!

Рекламу вішають не лише на стовпи, але й на старовинні красиві будинки. З такою кількістю реклами він не виглядає старовинним і красивим, правда?


Але подивимося на гору. Краса! Богдана Хмельницького, 10. Пам'ятка архітектури та історії. Будинок прибутковий, в якому розміщувалася гімназія 1903-1904 р.р.


Як можна просто так пройти повз такий жах? Богдана Хмельницького, 26. Це ж пам’ятка архітектури, готель "Ермітаж" 1902-1903 р.р.


Дивіться який красивий "Ермітаж", якщо в кадр не потрапляє ідіотська реклама. Порівняйте із попереднім фото.


Пошкодження карається законом бла-бла-бла… Насправді прийшла відповідь, що реклама незаконна і її демонтують. Обіцяли протягом місяця, але місяць вже давно пройшов. Телефоном кажуть - чекайте, у нас дуже багато демонтажу по усьому місту, колись і до цих будинків дойдемо.


Я готовий змиритися із рекламою на стовпах…


готовий смиренно обходити десятки штендерів…


готовий не помічати рекламні таблички на деревах…


готовий не звертати увагу на рекламу на асфальті…


...але чорт забирай, я не буду миритися із тим, що якісь уроди безсовісно паплюжать своїми бездарними рекламками фасади старовинних будинків.


І ще, я ніяк не зрозумію, якого біса це турбує лише мене одного? Чого серед тисяч і тисяч пішоходів, які щодня проходять повз ці будинки на Богдана Хмельницького, не знайшлося жодної людини, яка б витратила 5 хвилин свого безцінного часу, аби написати скаргу у 15-51? Ця реклама висить там більше 3-х років
Фото яндекс панорма за 2012 рік.


Бачите щось подібне - фоткайте і пишіть заяву. Всьо! Тут бєз варіантов! Це лєгко і просто!

Все, чекайте на фінальний звіт 31-го січня! Дамо ще тормознутим комунальним службам шанс виправити недоліки до кінця місяця.

Будь ласка, допоможіть поширити інформацію про експеримент "Марафон заяв". Просто зробіть репост, розшейріт, поділіться, розкажіть своїм знайомим. Чим більше людей дізнаються про проект та долучаться до написання заяв - тим гарнішим стане світ довкола нас :)

Моя сторінка на Фейсбук 


Онлайн щоденник звернень по Марафону заяв



Попередні дописи про Марафон заяв:
Марафон заяв: експеримент, що зробить місто кращим


Марафон заяв: тиждень перший



Марафон заяв триває: звіт другий



Любиш писати заяви - люби і по деревах лазити



Остаточні результати Марафону заяв:
Марафон заяв завершено: результати



реклама, благоустрій, марафон заяв

Previous post Next post
Up