Марафон заяв триває: звіт другий

Nov 26, 2014 19:00

Це допис-звіт про перебіг експерименту “Марафон заяв”. Його мета - перевірити, що може зробити для покращення благоустрою Києва звичайна людина, не наділена привілеями чи будь-якими повноваженнями, озброєна лише своїм правом на подання заяв та інформаційних запитів до органів влади.

Станом на 26 листопада у щоденник, який доступний кожному, додано 72 проблем з фотографіями, описами та посиланнями.

Що зроблено:

Прибрали дорожню табличку, яку забули зняти після будівельних робіт, і яка висіла більше року вводячи в оману водіїв.


Я трохи здивований. Невже не ведеться жодного обліку, де висить такий-то знак та табличка? Має ж бути “опісь, прОтокол, сдал. прінял, отпєчаткі пальцев”. Така величезна табличка дофігіща ж коштує. Бардак у країні!

Багато бордюрів включили в “план пониження бортового каменю на 2015 рік”. Що це таке? Ви здивуєтесь, але згідно з нормами, на пішохідному переході висота порєбріку (як же не пожартувати на цю тему?) має бути не більше 4-х сантиметрів. На жаль, такий низький бордюр - рідкість для Києва. Зазвичай, висота близько 20-ти сантиметрів.



Чому, чому, коли вкладають бордюр на переході, його одразу не роблять низьким? Зрозуміло, що для того, аби зробити високий або низький бордюр, потрібна однакова кількість грошей. То чому не робиться одразу нормальній бордюр? Через тупість робітників та неуважність чиновників, які приймають роботи, або через корупцію?

Мені стало цікаво, а скільки ж витрачається бюджетних грошей для пониження бордюру.

4 тисячі гривень за одне місце пониження!


Щороку витрачаються зайві мільойни гривень через те, що якісь рагулі не можуть нормально покласти бордюри і доводиться усе перероблювати. Оплачуємо цей рагулізм ми з вами. Отак-от!

Ідеш ти собі тротуаром, везеш візочок із дитиною що спить, і тут - бац! - 4 великих бордюри на двадцятиметровій ділянці.


Ти думаєш, якого ж..?! Хто ж таке проектує? Хто затверджує? У якого робітника вистачає совісті такі високі бордюри встановлювати? Пишеш скаргу, мовляв, не відповідає нормам, прошу понизити. А у відповідь понижують, точніше, принижують тебе! Кажуть, так і так, то не є пішохідний перехід, тому там усе в нормі. Тобто можна через кожний метр понатикувати височенні бордюри, по приколу, щоб познущатися над людьми, і це буде норма? Написав їм інформаційний запит, аби вони пояснили де вони такі норми вичитали. Чекаю на відповідь...

Прибрали велику кількість (20-30) незаконних рекламних табличок з ліхтарних стовпів.






На жаль, до найвище закріплених оголошень у комунальників руки не дотягнулися: чи то вони такі низенькі, чи драбини у них закороткі, а може вони просто бояться висоти…

Мені подзвонив працівник КП “Плесо” й пообіцяв до кінця року встановити дерев’яні дошки на лавках. Довго мені розповідав, як їхні спеціалісти виїжджали на місце та підраховували вартість робіт, щоб закупити якісне дерево і зробити все “на вєка”. На питання, скільки ж коштуватиме відремонтувати лавки, він сором’язливо пояснював, що не знає, ніхто не знає і взагалі він не хоче мені брехати… Подивимося, що там будуть за лавки, коли (якщо) їх зроблять, і тоді вже поцікавимося, скільки ж на це пішло грошей.


Дорожній знак отримав команду “Струнко!”. Я не дав, так би мовити, опустити пішохода, хе-хе :)


По МАФам дізнався, що зараз не демонтують ті, що було встановлено у 2012-2013 роках, і мотивують це найтупішою відмазкою в світі: “нема грошей у бюджеті”. Навіть дебільне офіційне рішення прийняли, щоб прикрити свої непорядні корупційні дупи!



У них бачте немає грошей на демонтаж МАФів! А те, що це прибуткова справа вони забули (власник МАФу має заплатити за демонтаж та зберігання на штрафмайданчику доволі велику суму грошей).

Ще зацініть сайт захисників МАФів. kievmaf.com Таким бачать ідеальний Київ захисники нашестя МАФів: місто мільйонів квітів МАФів!


Тому з кіосками боротися дуууже важко. Подзвонив у Київміськсвітло, щоб дізнатися, який перелік документів має надати підприємець, щоб підключити свій кіоск до електромережі. Ось він:

  • Реєстрація тимчасової споруди.
  • Довідка платника податків.
  • Договір з Київенерго або лист-погодження від фірми, в якої беруть енергію.
  • Карта-схема (де кабелі проходять).
  • Функціональне призначення ТС, або договір земельної оренди.
Чимало паперів, чи не так? Спробую перевірити, чи можливо боротися з незаконними кіосками, які паплюжать Київ, шляхом надзвонювання у Київміськсвітло з проханням повідключати незаконно підключені МАФи від електромережі. Хто зна, може вони ще й штраф якийсь можуть накласти.

Насправді, вирішено ще декілька проблем, та не мав поки можливості їх сфоткати.

Ще думав поскаржитися вам на певну тупість у системі 1551, але поки не буду. Читайте у наступному звіті ;)

Час

Поки я витратив на Марафон майже 8 годин, один повний робочий день. На одну проблему, в середньому витрачено близько 7-ми хвилин. 8 годин це багатенько часу, але якщо розкидати на 26 днів, то вийде лише по 20 хвилин на день :)

Скажу чесно, писати таку кількість заяв нудно й не цікаво. Це робиться для експерименту. Я нікого не закликаю повторювати те, що роблю я, бо для непідготовленої людини є реальний ризик з’їхати з глузду. Жарт... Чи ні?

Наостанок

І на правах реклами, закликаю власників смартфонів на Android  скачати собі чудову програмку служби 1551.


Йдеш, бачиш проблему, фоткаєш, відправляєш, проходить певний час, і ти проблему більше не бачиш :)

Слідкуйте за оновленнями, скоро підбиватиму підсумки Марафону заяв.
І не соромтеся поширювати інфу про цей експеримент! Хай більше людей дізнається про те, як кожен з нас може зробити місто кращим.

Попередні дописи про Марафон заяв:

Марафон заяв: експеримент, що зробить місто кращим


Марафон заяв: тиждень перший



Остаточні результати Марафону заяв:
Марафон заяв завершено: результати


благоустрій, марафон заяв

Previous post Next post
Up