Від всіх меніподібних до всіх подібних тобі.

Aug 13, 2014 01:54


Коли все закінчиться - ти повернешся. Ти повернешся до мене. Я знаю.
І ми сидітимемо на кухні, куритимемо багато і ділитимемося історіями. Ти розкажеш як там. А я слухатиму, не відпускаючи твоєї руки. І ще, непомітно для тебе, сивішатиму. З кожним твоїм новим реченням.
А я розкажу як було тут. В тилу. І ти слухатимеш і будеш дивуватися, як в такій маленькій мені вмістилося стільки витримки.
І ми більше ніколи не відпустимо одне одного, бо вже знаємо, як це бути за крок до...
А я відчуватиму себе такою маленькою і захищеною поряд з тобою. А ти відчуватимеш мою до тебе любов. Таку сильну, що все інше здаватиметься дрібницями. Таку, яка виявилася сильнішою за все. Навіть за війну.
Я розповідатиму нашим дітям казки. Про сильних і безстрашних принцев, які здійснювали подвиги і були готові втратити за це життя. Багато хто із принців таки втратив...
Я розповідатиму про фей, які оберігали тих принцев і допомагали їм. Я не буду казати про те, що феї ті були анарексичними від недосипання і блідими від кількості заспокійливого.
Я розповідаму про казкарів, які фіксували всі ті події. Одні скорочували історії, інші робили до них ілюстрації, а ще були ті, хто паплюжили правду і вигадували власні казки.
Про злих демонів, які приймають обличчя людей. Про страшне зло, яке чинять ці демони і про добро, яке все одно перемагає. За всіма законами жанру.
Військові, волонтери, журналісти стануть персонажами цих казок. І наша донька, наприклад, ніколи не дізнається як це насправді. Вона слухатиме мої казки і в напівсонному мариві пробуркотить: - "Мамо, ти нічого не тямиш у казках. Подвиги, феї, демони... Все це у казках існує для того, щоб врятувати принцесу. Все це заради неї має бути, так написано у всіх книжках. А у твоїй історїї, мамо, немає ні слова про принцесу. Ти нічого не тямиш у казках..."
А я посміхнусь, поправлю її ковдру, поцілую її волосся і не скажу, що принцеса у цій історії - це вона. Вона підросте і сама все зрозуміє. Зрозуміє, що її тато - принц, що мама -фея...
Але це буде потім. А зараз я молюся за тебе і чекаю дня, коли весь цей жах закінчиться.
Ти навіть не знаєш, що я існую. Але ти точно відчуваєш, що я чекаю на твоє повернення.
Тільки повернись. Нам так багато ще потрібно пережити.

Posted via LiveJournal app for iPad.

течогощепокинесталось, війна, хтось, казка, кохання, my world, ніжність, мариво, summer

Previous post Next post
Up