Що важливе? Точно не ми.

Aug 23, 2013 01:46


Коли небуть це все стане просто сукупністю під назвою "минуле". Всі історії зіллються в одну різнобарвну суміш. Всі ці персонажі стануть "героями певного періоду" і всі персоналії зведуться на нівець. Всі світлини, що так ретельно розкладені по текам на комп'ютері та розмежовані тегами - скинуться одним великим файлом у шухляду. Всі дописи, нариси, нотатки у телефоні та замітки на сервеиках - перетворяться у купу мукулатурного спаму. У цих квартирах житимуть інші люди і стиратимуть моє колишнє прибування своєю присутністю.

Все минає. Лишається тільки блиск в очах та малюнки на тілі.

І я буду зовсім іншою. Оточеною новими персонажами та затягнутою у нові історії. Я буду десь далеко звідси і, подекуди, навіть напружуватимусь при намаганні згадати ті чи інші імена. Імена тих, хто зараз здається невід'ємною частиною мого буття.
З кожною новою історією я віддалятимусь все далі від теперишнього. І з кожною новою миттю теперишнє трансформатуватиметься у минуле. Я забуду багато чого важливого. Але, напевне, тоді це вже буде зовсім не важливим.
Я обросту новими татуюваннями та натхненнями. Мої метелики проживуть тисячі циклів і матимуть вже зовсім інші забарвлення та форму. А от щодо кількості, то сподіваюсь, кількість метеликів в мені збільшиться. Хоча цього я не можу знати напевне.
Можливо у мене з'являться зморшки. Можливо у мене з'являться діти. А може і ні. Можливо я заведу собі собаку і назву її Кращим Другом. А можливо це буде кіт. Можливо, що навіть людина. Але цього я теж не можу знати.
Я знаю лише те, що все змінюється і все минає. Абсолютно все.
Лише блиск в очах та малюнки на тілі... Ну ви знаєте.
Я знаю, що весь цей божевільний калейдоскоп - це, насправді, всього лише мить. І ми всі - це всього лише забарвлення митей.
Крапля - цілісна і повноцінно довершена. Але їй не варто забувати, що вона лише мілійардна частина Океану. Він без неї виживе і навіть не помітить її зникнення. А от вона без нього...
Тож всі події, всі відчуття, питання та катарсиси - це всього навсього миті. А ми - просто краплі у Всесвіті-Океані. І якщо кожен з нас слідкуватиме за чистотою власної душі, то Океан буде чистим, а від того добрим до нас.
Всесвіт величезний. Нам навіть важко уявити, наскільки. Але він складається з дрібних мвкрочастин. Тож не варто забувати, що кожна дія, кожне слово, думка, мить, рух, погляд, мрія... Що це все мікродеталі одного цілого. І кожен з нас - це крапля. Цілісна, проте неможлива без єднання з Океаном.

Posted via LiveJournal app for iPhone.

метелики, спокій, via ljapp, течогощепокинесталось, ocean, моє, мариво

Previous post Next post
Up