Пивоваріння, частина друга, карбонізація.

Apr 28, 2015 20:36

Продовжу тему першого досвіду варіння пива вдома ( Read more... )

пивоваріння, brewing, пиво, beer

Leave a comment

Comments 15

doroman April 28 2015, 20:49:59 UTC
Давно ти таким займаєшся?
Мені аж закортіло скуштувати що ти там наварив.

Reply

film35mm April 28 2015, 20:59:06 UTC
Та от недавно, тиждень тому першу варку робив ))) Самому цікаво що воно вийде і як. Ям пиво вийде файне, то збережу дві пляшечки. Може й привезу, головне щоб до цього часу не скисло.

Reply


savenkoo April 29 2015, 02:51:23 UTC
Напишеш шо з того вийшло.

Reply

film35mm April 29 2015, 15:36:06 UTC
Напишу обов'язково, якщо вийде добре, то пляшечку прибережу до Львова.

Reply


lviv_beer April 29 2015, 10:44:18 UTC
дуже цікаво. чекаю наступних постів по пивоварінню.

саме не булькає, можливо, через те, що забагато "вільного" місця в ферментері, на вигляд десь так 60%
і з 1040 до 1024 - якось слабо збродило, як на мене... я от недавно теж варив перше пиво (правда all grain, а не концентрат), то в мене збродило до 1009, за 4 доби )
(http://www.brewersfriend.com/abv-calculator/)

Reply

film35mm April 29 2015, 15:33:59 UTC
Можливо ти правий, я ще сьогодні перевірю кришку баняка на щільність. Тяжко сказати чи слабо збродило, я хотів трохи щільніший стаут, в рецепті рекомендують розводити концентрат у 23л. води, я дав 20, ну і то ще залежить які дріжджі використовувались при бродінні. Цікаво що вийде, головне щоб не зіпсувалося.

Reply

lviv_beer April 30 2015, 09:17:24 UTC
не зіпсується, якщо все було добре продезинфіковано, особливо на стадії розливу

Reply

film35mm May 26 2015, 09:17:29 UTC
Твоя правда, збродило слабо. Пиво вийшло 2%алк.

Reply


sashykn April 29 2015, 13:56:02 UTC
Які естетичні збоченства :)

Reply


Leave a comment

Up