Та от недавно, тиждень тому першу варку робив ))) Самому цікаво що воно вийде і як. Ям пиво вийде файне, то збережу дві пляшечки. Може й привезу, головне щоб до цього часу не скисло.
дуже цікаво. чекаю наступних постів по пивоварінню.
саме не булькає, можливо, через те, що забагато "вільного" місця в ферментері, на вигляд десь так 60% і з 1040 до 1024 - якось слабо збродило, як на мене... я от недавно теж варив перше пиво (правда all grain, а не концентрат), то в мене збродило до 1009, за 4 доби ) (http://www.brewersfriend.com/abv-calculator/)
Можливо ти правий, я ще сьогодні перевірю кришку баняка на щільність. Тяжко сказати чи слабо збродило, я хотів трохи щільніший стаут, в рецепті рекомендують розводити концентрат у 23л. води, я дав 20, ну і то ще залежить які дріжджі використовувались при бродінні. Цікаво що вийде, головне щоб не зіпсувалося.
Comments 15
Мені аж закортіло скуштувати що ти там наварив.
Reply
Reply
Reply
Reply
саме не булькає, можливо, через те, що забагато "вільного" місця в ферментері, на вигляд десь так 60%
і з 1040 до 1024 - якось слабо збродило, як на мене... я от недавно теж варив перше пиво (правда all grain, а не концентрат), то в мене збродило до 1009, за 4 доби )
(http://www.brewersfriend.com/abv-calculator/)
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Leave a comment