Cepeškrāsnī cepta karpa

Apr 15, 2013 17:32

Ļoti savajdzējās karpu! :) Nu tā, ka - viss, vajag un neko citu! Tad nu Dainis atstiepa smukiņu karpiņu, paldies visiem svētajiem, jau nomušītu. Bet nu tas manu stresu nemazināja attiecībā uz tīrīšanu. Jo piedzīvots, ka karpa dienu pēc savas nomušīšanas, ar nazi mugurkaulā jautri spriņģo pa visu virtuvi, bet es... es raudādama sēžu istabā un nespēju ieiet virtuvē. Tapēc jau vakar sāku psiholoģiski briest šim pasākumam - ja redz garšo, tad arī saproti, ka jātīra kā nu būs, tā būs. Bet nu šodienas karpas kungs godīgi devās savā pēdējā ceļā - es iztiku bez emocionālām traumām. Varbūt iemesls tam bija tas, ka negriezu šoreiz ar nazi tā, lai skartu mugurkaulu, kur atrodas galvenie nervi, kas padod refleksus muskuļiem.


[Tad nu notika tas tā:]
notīrīju vispirms zvīņas, tad iekšas, tad kārtīgi noskaloju. Iegriezu pa visu karpu šķērsas svītras (to man kādreiz no sērijas "kāda tante teica" pamācīja - tā uz asakām nevar tik garantēti uzrauties), griež līdz mugurkaulam tā, ka dzird, kā asakas krakšķēdamas padodās.
Iebēru vēderā zaļumgaršvielas, no ārpuses apbēru ar piparu maisījumu un arī zaļumiem, sāli. Vispār garšvielas no ārpuses  bija kļūda. Tā kā karpu mīlam kārtīgi apbrūninātu, garšvielas apdega un piedeva nelielu rūgtumu.
Liku uz 200 grādiem cepties. Kad jau maigi brūna, tad apsmērēju ar majonēzi un pacepu kādas 10 min, tad apbēru ar rīvētu sieru un cepu, kamēr siers kļūst kraušķīgi brūns.


Ņamm.

zivis, sāļais, karpa

Previous post Next post
Up