Banānu - karameļu kūka

Apr 14, 2013 18:49

Pirmā šī gada pavasarīgā nedēļas nogale ir iestājusies. :) Vienīgi pavisam bez saules - ar lietu un pelēkiem debešiem.
Lai to padarītāku saulaināku, nolēmu uzcept banānu kūku. :)



[RECEPTE]

RECEPTE
1 krūze - 250 ml
Forma - 24 cm

Mīklai:
Sastāvdaļas:
110 gr mīksta sviesta
150 gr (2/3 krūzes) brūnā Demerara cukura (es liku balto sajauktu ar Muskadovo)
2 olas
140 gr (gandrīz pilna krūze) miltu
1/2 tējk.cepamā pulvera
80 ml piena
40 gr kokosa skaidiņu (neliku un nemaz pēc garšas neprasījās)
Gatavošana:
Saputo cukuru ar mīksto sviestu. Pievieno olas un puto līdz sanāk krēmīga, gaisīga masa, kas kļuvusi arī gaišāka. Tad pievieno ar cepamo pulveru sajauktus un izsijātus miltus, samaisa (neputo vairs), tad pievieno pienu un arī samaisa. Gatava mīkla banānu pārliešanai.

Banānu daļai:
Sastāvdaļas:
4-5 banāni
80 gr cukurua
80 gr sviesta
Gatavošana:
Vispirms izklāt formu ar cepampapīru.
Cukuru ber uz pannas un karsē, līdz tas izkūst. Nevajadzētu ļaut pārāk sabrūnēt, labāk nemaz nebrūnināt. Tad liek klāt sviestu, izkausē un kārtīgi samaisa. Izlej un vienmērīgi izsmērē pa formas dibenu.

Nobeigums:
Sagriež pusbanānus šķēlēs. Saliek pa virsu karameļu masai.
Uz banāniem uzlej sagatavoto mīklu.
Liek cepties 180 grādos, kamēr virsma paliek patīkami brūna (apm.35-40 min). Tad izņēm ārā, ļauj 10 min. atdzist, noņem formas malas, uzliek virsū šķīvi un apgriež otrādi, noņem pamatni un cepampapīru.


Receptes oriģināls ņemts no irina_ctc; saite http://irina-ctc.livejournal.com/172053.html#cutid1

saldais, banāni, kūkas

Previous post Next post
Up