Pirmā šī gada pavasarīgā nedēļas nogale ir iestājusies. :) Vienīgi pavisam bez saules - ar lietu un pelēkiem debešiem. Lai to padarītāku saulaināku, nolēmu uzcept banānu kūku. :)
Mīklai: Sastāvdaļas: 110 gr mīksta sviesta 150 gr (2/3 krūzes) brūnā Demerara cukura (es liku balto sajauktu ar Muskadovo) 2 olas 140 gr (gandrīz pilna krūze) miltu 1/2 tējk.cepamā pulvera 80 ml piena 40 gr kokosa skaidiņu (neliku un nemaz pēc garšas neprasījās) Gatavošana: Saputo cukuru ar mīksto sviestu. Pievieno olas un puto līdz sanāk krēmīga, gaisīga masa, kas kļuvusi arī gaišāka. Tad pievieno ar cepamo pulveru sajauktus un izsijātus miltus, samaisa (neputo vairs), tad pievieno pienu un arī samaisa. Gatava mīkla banānu pārliešanai.
Banānu daļai: Sastāvdaļas: 4-5 banāni 80 gr cukurua 80 gr sviesta Gatavošana: Vispirms izklāt formu ar cepampapīru. Cukuru ber uz pannas un karsē, līdz tas izkūst. Nevajadzētu ļaut pārāk sabrūnēt, labāk nemaz nebrūnināt. Tad liek klāt sviestu, izkausē un kārtīgi samaisa. Izlej un vienmērīgi izsmērē pa formas dibenu.
Nobeigums: Sagriež pusbanānus šķēlēs. Saliek pa virsu karameļu masai. Uz banāniem uzlej sagatavoto mīklu. Liek cepties 180 grādos, kamēr virsma paliek patīkami brūna (apm.35-40 min). Tad izņēm ārā, ļauj 10 min. atdzist, noņem formas malas, uzliek virsū šķīvi un apgriež otrādi, noņem pamatni un cepampapīru.