Šokolādes (kakao) ķiršu kūka ar olbaltuma virsu

Apr 08, 2013 14:34



[Recepte šeit]
Izmantoju silikona keksa formu.

Biskvīts
220 gr mīksta sviesta
50 gr kakao
1/2 krūze piena
2 ēd.karotes brendija
200 gr cukura
4 olas (dzeltenumi un baltumi atsevišķi)
Sāls šķipsniņa
200 gr miltu

Gatavošana
Sakuļ sviestu ar cukuru. Pēc tam, pa vienam pievienojot, iekuļ olu dzeltenumus.
Miltus kopā ar kakao izsijāt caur sietu un iemaisīt sviesta-olu masā.
Pievieno pienu, sāli, brendiju. Rūpīgi samaisa līdz iegūta viendabīga masa.
Saputo olu baltumus. Un arī rūpīgi iecilāt (iemaisīt) mīklā.
Liek ar cepampapīru izklātā formā cepties 45-50 minūtes 180 grādos. Nevajag pārcept, jo tad biskvīts kļūs ciets. Gatavību pārbauda ar kociņu iedurot vidū - ja sauss, ņem ārā.
Kad biskvīts gatavs, apgriež to ar kājām gaisā un atdzesē.

Ķiršu daļa
Ķiršu daļa
300 gr saldētu ķiršu
2 ēd.kar.cukura

Gatavošana
Atsaldē ķiršus un sietā notecina sulu. Tad sajauc sulu ar cukuru un liek vārīties, kamēr veidojas sīrups. (Oriģinālajā receptē bija paredzētas 2 ēd.karotes alkohola, to nepievienoju.) Atdzesē.
Sadursta biskvīta virsmu un piesūcina ar sīrupu, saliek virsū ķiršus.

Olbaltuma daļa
2-3 olu baltumi
100 gr cukura
50 gr ūdens

Gatavošana
Cukuru ar ūdeni karsē katliņā, kamēr tie sāk vārīties. Vāra tikmēr, kamēr cukurs izķšīst un parādās lieli caurspīdīgi burbuļi. Tad daļēji saputo olbaltumus un ielej tajos cukura sīrupu un turpina putot, kamēr olbaltumi pārvēršas stingrās putās.
Liek pa virsu ķiršiem. Uzkarsē cepeškārsni līdz 200 grādiem un liek tajā kūku, lai apcep olbaltumu. Kad paliek brūns, ņem ārā. Gatavs. Var dekorēt, ar ko vēlas.

Piezīmes:
Kūku vieglāk gatavot 2ās dienās.
No olbaltumu daļas sanāk ļoti garšīgi bezē cepumi.
Receptes oriģināls no igra_so_vkusom žurnāla.

saldais, olas baltums, ķirši, kakao, kūkas, šokolāde

Previous post Next post
Up