Схематично по гідності

May 09, 2012 20:50

Як відомо, гідність дається важче, ніж будь-що. Виходить, маючи і підтримуючи власну гідність, індивід подекуди мусить відмовлятись від особистої вигоди, комфорту, і навіть діяти, коли жлоб і хуторянин можуть спокійно відлежуватись.

Read more... )

горітє в аду, нрави, билоє і думи, кому наґраду а кому забвєніє, в сєрцах, смотрі сєбя нє наєбі, долбойоби, в рило, будьте проклєти, будьте уважні, што ви бляді пріунилі

Leave a comment

Comments 37

adamnet May 9 2012, 18:09:26 UTC
людина перестає бути людиною, коли втрачає свою гідність. бо реалізація інших прав та і самого життя взагалі, втрачає тоді будь-який сенс. для справжньої людини втрата людської гідності є більшою втратою, ніж втрата життя. через це, мабуть, петеушники і є президентами на цій території

Reply

zzzulfiya May 9 2012, 18:22:59 UTC
сагласна

Reply


(The comment has been removed)

zzzulfiya May 9 2012, 18:28:24 UTC
можливо. дякую за щирість.
я це не раз відчувала. але йдеться не про мене. таких як я тут є іще, і для мене суцільний парадокс, що вони ще є. є й кращі, мало зовсім, але є. знову ж таки, що тут блядь, залишиться? тут є над чим працювати, і не хочеться сраку підтирать комусь там, утікаючи від рідного гівна. допоки так складається, що я тут, я намагаюсь принаймні, бути собою скрізь. і мій оптимізм поки що в тому, що я бачу шлях тут, а чи бачитиму ще десь? любить Україну треба в Україні.

Reply

(The comment has been removed)

zzzulfiya May 9 2012, 18:55:10 UTC
та зрозуміло. але знаєте, бува, вода камінь точить. і бути тут чи десь інде - теж вибір.
ось постом нижче рекомендую книжку сучасного і до того невідомого мені автора, якого не сподівалась уже зустріти серед тотального видроча сучукрліта. приємний сюрприз.
в одному есеї він згадує Єжи Гедройця, який як вода, крапля по краплі, точив камінь, і зробив для України більше, ніж українські сучасні патріоти всі разом узяті і помножені на два.

Reply


cherez_dorogu May 9 2012, 18:45:29 UTC
Щось останнім часом в моєму житті оця тема гідності і розумного ставлення до життя червоною ниткою...
Щойно вчора намагалась довести знайомому, що вміння спритно обдурити ближнього - це не вияв розуму, це вияв хитрожопості. Бо розумна людина вміє бачити трохи далі, ніж кишеня сусіда.
Нікого я, звичайно, не переконала.

Reply

zzzulfiya May 9 2012, 18:50:07 UTC
дуже добре, що є люди, яких в цьому переконувати не треба))
спасибі вам за це.
я буквально вчора думала думку, садовлячись в метро, що здатність бачити на перспективу робить гомо сапієнсом.

Reply


andy_str May 9 2012, 19:54:15 UTC
Зі свого покоління знаю людей, які роблять все, щоб залишитися людьми, а зараз і своїх дітей вчать цьому... може просто треба ще трохи часу? одне-два покоління, яке не буде мати мозги промиті совком, а батьки зуміють вберегти дітей від промивання мозгів тою єрундою, що лунає з телебачення і газет...

Reply

zzzulfiya May 9 2012, 19:58:25 UTC
Найбільшу тривогу являє новітнє захоплення совком серед молоді, яка не бачила уже совка. Це щось генетичне, певно. Як збій.

Reply

andy_str May 9 2012, 20:56:22 UTC
ой, от цього не помічала зовсім... тут молодь або байдужа або взагалі не знає що таке совок... може тому що захід України...

Reply

yurko_sirko May 9 2012, 21:12:22 UTC
це - не генетичне. молодь на те й молодь, щоб легко захопитись будь-чим, були б на те гроші, інтернет-підтримка, теле-, радіоефір і підручники з історії і літератури.

Reply


aisha_crus May 9 2012, 20:29:25 UTC
ну згодна

але вибач, попахує піднесенням себе на п'єдестал, мовляв, така я мучениця тут, а ви всі гімно, ненавиджу вас.

класний спосіб донести щось до тих, хто свідомо читає твій жж, навряд чи бидлоти з вконтактіка

Reply

zzzulfiya May 10 2012, 10:28:09 UTC
попахує? кому попахує, у того нюх одняло. я не розраховую донести щось до тих, хто поверхнево судить і засуджує. з почуттям мучениці у мене ніяк не буде гаразду, бо по життю я не тєрпіла.
мені дуже подобається вираз "in your windows".
так що якщо кому з його вікон інший вид, ніж насправді - треба шибку протерти.
на дебілів і непонімающих я не розраховую, це не моя аудиторія.

Reply

zzzulfiya May 10 2012, 11:42:17 UTC
мені, до речі, ваше зауваження сподобалось. все правильно, але коли ти починаєш оглядатись - люди ніколи не бувають задоволені формою - ти можеш ніколи не зрушити з місця.

Reply

aisha_crus May 10 2012, 16:03:13 UTC
все так, але чи немає форми, яка не ображатиме читача?
мені особисто просто неприємно було читати стільки негативу
хоча багато з чим згодна

Reply


Leave a comment

Up