Схематично по гідності

May 09, 2012 20:50

Як відомо, гідність дається важче, ніж будь-що. Виходить, маючи і підтримуючи власну гідність, індивід подекуди мусить відмовлятись від особистої вигоди, комфорту, і навіть діяти, коли жлоб і хуторянин можуть спокійно відлежуватись.

Read more... )

горітє в аду, нрави, билоє і думи, кому наґраду а кому забвєніє, в сєрцах, смотрі сєбя нє наєбі, долбойоби, в рило, будьте проклєти, будьте уважні, што ви бляді пріунилі

Leave a comment

Comments 37

ferike May 10 2012, 08:41:03 UTC
"тримати в собі і захищати свою гідність. Вона така важка, але така вередлива, що її потрібно задовільняти щохвилинно, і не давати приспати. Вона незручна і надокучлива, як понос. Коли ви інвестуєте в неї (час, сили і кошти), ви не зможете жити інакше."

Ця програма занадто вимоглива для пересічного українця, представника "мас". Але важливо, щоб її прийняли й виконували ті 10-15 відсотків населення, яких можна приблизно вважати "qualified minorities" (чи то пак "елітою", якщо завгодно). А до 10-15 відсотків теоретично можна достукатись через блоґи, соцмережі, статті в ЗМІ, книжки та івенти. Тому ваші пости, думаю, не провалюються в чорну діру.

Reply

zzzulfiya May 10 2012, 10:29:51 UTC
дякую, добре якби так і сталося.

Reply

ferike May 10 2012, 11:55:43 UTC
Мені дуже цікаво придивлятись до самоорганізованих скупчень отих "людей із гідністю": коли люди різних бекґраундів, професій і ідеологій неформально об"єднуються на ґрунті небайдужості та моральної гігієни. Цікаво стежити, як вони спілкуються, куди ходять, що роблять разом. Адекватних, не вражених совком і поміркованих людей так мало, що кожне їхнє зібрання стає оазою. Хотілось би, щоб таких оаз було більше в офлайні, щоб ці люди не почувались ізольованими й могли разом культивувати гідність та адекватність.

Reply

zzzulfiya May 10 2012, 12:01:49 UTC
я теж цього прагну. більше того, намагалась кілька разів організувати, але потім заглохло. багато хто виїхав, до того ж - якщо не з України, то принаймні, з Києва.

Reply


klyma May 10 2012, 08:42:24 UTC
о, так
влучно сказано, я тепер розумію, що саме так ("городская сумасшедшая") виглядаю для свого оточення, коли проповідую їм: почніть з себе, не давайте взяток, не гадьте у під"їзді і на природі, вимагайте чемного поводження від продавця... Дивляться як душевнохвору і знов про яника і тюльку труть(((

Reply

zzzulfiya May 10 2012, 10:31:06 UTC
тоді ви мене найкраще розумієте))

Reply

ferike May 10 2012, 16:29:04 UTC
Мене теж дивує, наскільки більшість українців зациклена на високій політиці. Імхо, українські ЗМІ забагато часу присвячують трансляції президентсько-міністерських морд. Можливо, одна з причин цього - сильна централізація влади і занадто обмежені, як на мене, повноваження регіонів.

Reply

zzzulfiya May 11 2012, 12:59:05 UTC
одна і єдина причина - ЗМІ не є незалежними, і взагалі, українськими, і їх політика не може, буквально, бути проукраїнською. перебуваючи на рівні профанації і качки, ЗМІ, тобто їх очільники зацікавлені, щоб споживач інформаційного потоку був дещо імбіцильнім.
а інакше, чи існували би ЗМІ в поточному вигляді, якби різко підвищився відсоток обізнаних, вимогливих і відповідальних громадян?
чи даремно Коломойський вкладав гроші в ЗМІ, скуповлюючи найменші газетки формату "гірчичного листка"?

Reply


kanja_bibrka May 10 2012, 09:53:43 UTC
Крутезно.

Reply


ext_950280 May 10 2012, 11:08:15 UTC
Я вас читаю майже постійно, і так само, майже завжди з вами згоден. І, звісно, згоден і тут ( ... )

Reply

про відгук zzzulfiya May 10 2012, 11:43:34 UTC
я не розраховую на "відмітки" типу "пєрвий нах", але згодьтесь, іноді автору хочеться побачить, як читачі оцінюють його слова.
в цьому перевага блогу - коли ти пишеш в газету чи журнал, ти не маєш прямого відгуку від читача.
саме тому, куди б я не писала, і навіть за гроші, що в принципі, вигідніше для мене, я завжди "найсмачніше" залишаю для блога.
крім того, завдяки блогу мене знають більше і ширше, ніж автора імярєк такого-то журнала чи сайта.

і часом враження таке, що уже нікому до біса й не треба, немає читача, немає відгуку, тільки вопль вопіющого в пустелі.

я би в ідеалі, хотіла, щоб цей блог став не монологом, а опцією для обміну думками, нормальної дискусії, а не пасивного соплежуйства і компліментарності до автора чи висловленого.

Reply

zzzulfiya May 10 2012, 11:50:49 UTC
а дівчата-студентки так налаштовані насамперед тому, що саме це їх спонукало піти в юристи. чесно кажучи, якби я зараз поступала, я б на юридичний і економічний не пішла б ніколи. дипломованих юристів кругом, як собак нерізаних, і що їх більше, то більший демпінг на послуги, більше помилок, більше хабарництва і рєшалова. на якість кадрового складу це позитивно не впливає аж ніяк.

корупція в системі освіти жахає. стикнувшись з розцінками за залік, іспит, диплом студент уже не може сприймати майбутню кар'єру інакше, аніж необхідність "відбити" витрачене, і нахапати, поки є можливість, якнайбільше. думаю, з того треба починати.
студенти бояться викладацького проізвола, не гуртуються разом і не виступають за свої права, незважаючи на платну освіту. в цьому теж корінь проблеми корупції у ВИШах. відсутність прозорої системи оцінки - запорука тому, що кожен студент боїться, що його можуть "просто" завалити на іспиті за його "неслухняність".

Reply


(The comment has been removed)

zzzulfiya May 12 2012, 13:24:32 UTC
+1
вітання вашому татові)

Reply


Leave a comment

Up