уміння збудувати інфраструктуру як засаднича ознака цивілізації

Jan 17, 2011 16:26

знаєте, що найбільше відрізняє совкові країни (або в ширшому контексті нецивілізовані від цивілізованих)?
уміння будувати потрібну інфраструктуру там, де живе людина. важливо, щоб інфраструктура брала на себе завдання недорого і якісно зробити те, на що кожен витрачає свій час і зусилля за будь-яких обставин, і на що в принципі, витрачать не хоче.
Read more... )

побутове глумлєніє, нєгодованіє, што ви бляді пріунилі

Leave a comment

Comments 41

dali_bude January 17 2011, 14:40:15 UTC
Гадаю, кожен аспект треба розглядати окремо. Мені, наприклад, зручніше прати вдома, ніж взуватися, вдягатися і нести в пральню. Брак точок щоденного точок харчування - згоден, але тут справа в звичці, всі господині просто звикли готувати вдома, не замислюючись про альтернативу. (Цікаво, сьогодні дружину попитаю, чи ходила б вона в кафе вечеряти, якби було поруч, не парячись готуванням.) Ну, а щодо таксі та ремонтів - тут справа в специфічній українській моделі конкуренції, яка не призводить до покращення якості послуг та їх розвитку, незважаючи на велику кількість гравців на ринку.

Reply

zzzulfiya January 17 2011, 14:45:36 UTC
друже, готують вдома тому, що або інакше не можуть, або немає адекватної пропозиції - щоб смачно, недорого і свіже, щоб не дристать завулками потім.
якщо ти маєш постійне житло, звісно, чому б не встановити пралку. але скільки сімей і просто людей наймають, - чому щоразу це постає проблемою?
ми з приятелькою зі Львова вчора ходили Києвом в пошуках смачного десерту. зайшли в ресторан "Диван" - інтер'єр приємний, але принесли Тірамісу за 50 грн. - зроблене зі сливок з балончика, і присипане корицею.
Несмачно, дорого, шкідливо - це все, що я можу розповісти про ресторанний бізнес у Києві за поодинокими виключеннями.

Reply

абсолютно вірно: zzzulfiya January 17 2011, 14:57:13 UTC
"В Україні ж діє інакша модель. В Україні комерційні підприємства, що ділять певну нішу, утворюють ринок однаково неякісних послуг, і ділять його приблизно порівну. Для того, щоб встановити більш-менш однакову планку якості послуг чи товарів, українським підприємцям навіть не потрібно змовлятися. Їм стає в пригоді відсутність такої ірраціональної речі, як традиція якості. Тобто, ірраціонального потягу до якісної роботи, отримання задоволення не тільки від прибутків, а й від доброго результату як такого. На відміну від якого-небудь німця, якому, серед іншого, приємно зробити якісну річ, - пересічний українець, займаючись бізнесом, думає майже виключно про гроші. "

Reply

!!? Re: абсолютно вірно: r0mn January 18 2011, 00:16:13 UTC
цитоване твердження абсолютно невірне.
чи німцю, чи американцю абсолютно до одного місця "приємність".
вони всі думають про ґроші. і це правильно.
лише там існує система, яка дозволяє силам вільної ринку корегувати виготовлення відповідних товарів чи надання послуг через ці ж гроші.

Reply


zariziaka January 17 2011, 14:42:47 UTC
наші міста до життя загалом не пристосовані. через інфрастукрутру в тому числі

Reply

zzzulfiya January 17 2011, 14:47:17 UTC
а села пристосовані? про села я мовчу - віковічний клозет на вулиці і криниця. кам'яний вік в 21 столітті, коли уже автралійські аборигени ходять з айфонами.

Reply

(The comment has been removed)

які саме?)))) zzzulfiya January 17 2011, 14:58:30 UTC
традиції міграції в міста, і затарювання "домашненьким" на світа?
я правильно зрозуміла?)

Reply


habitudo January 17 2011, 15:20:55 UTC
о! свята правдонька ваша.
тому наполегливо рекомендую Троєщину. живу на Лисківський, виходжу з хати і шо маю:
сусідній під’їзд - гастроном
100 м - 3 конкурентні продовольчі лавки
там же, в "побутовому центрі" - перукарня, філія банку, хімчистка, дантист, спорттовари, вітчизняний трикотаж і "розвиваючий центр для дітей".
ще за 10 метрів, на зупинці - ремонт взуття, постільна білизна, "чистка подушок", укривала і теде. На наступній же зупинці - те саме з варіантами послуг і астортименту.
От де треба жить :)

Reply

zzzulfiya January 17 2011, 15:29:37 UTC
питання не в тім, де треба жить.
на мій погляд, довкола Алладіна і Піраміди інфраструктура нівроку -в плані торжищ, а я веду про послуги.
вони мають бути доступні скрізь, де не живи. і на Троєщини, і в центрі, і мати здорову конкруренцію.

Reply

habitudo January 17 2011, 15:36:06 UTC
і це правда.
це я не втрачаю нагоди развєять міфи щодо Тр. - ну і порекламувать, раз Ви шукаєте квартиру.
(в нас на зупинці навіть "глажка білизни" з'явилась - яково?) :)

Reply

zzzulfiya January 17 2011, 15:43:01 UTC
б'єте в найм'якше гггг
ні, без проблем - я оселюсь на троєщині. але не за ті гроші, що хочуть жадібні орендодавці. або коли там збудують метро.

Reply


romanuke January 17 2011, 15:22:16 UTC
ооо як це знайомо!!!!!! В минулому році, за місяць до родів ,у мене зламалась мобілка (перестала працувати кнопка відбою). Здала у сервіс десь у центрі - обіцяли за дві тижні поремонтувати. За дві тижні виявилось, що "мастєр ещьо вашу мобілку не відєл і не ставіл в план" - щото таке. Я спочатку з ними по-людськи, чуваки, кажу, мені мобілка ДУЖЕ потрібна, а якщо я рожати на вулиці почну? У відповідь вони мою мобілку згубили, знайшли, но не були впевнені що то вона, почали вимагати від мене якись номер, який мав бути на коробоці від тої мобілки, яку я давно викинула (не люблю мотлоху). Знайшлась вона аж дето на троєщині, де від мене почали вимагати 400 грн за "ускорєний рємонт" (тоді вже йшов третій тиждень ремонту, і моб була на гарантії, тобто ремонт безкоштовно). Я дзвонила в центральний офіс тої компанії, завалювала їм емейлами, їздила по місту в різні їхні центри обслуговування, і нарешті за днів три чи навіть два до родів отримала ту мобілку. Сам ремонт зайняв від сили півгодини - переставили кнопку.

Reply


до речі, щойно з фейсбука - zzzulfiya January 17 2011, 15:33:53 UTC
ось наглядна демонстрація: пральня на повітрофлотському http://pralnia.kiev.ua/ua/node/8. тому ціни за прання відповідно, великі. краще дійсно, купить пралку на рік і викинути потім, аніж заплатити за прання 1 кг піжами 40 грн.
якби таких пралень було довкола кожного району бодай десяток, вони би прали за максимум - 20 грн. кіло. про мінімум - уже й не казатиму.

Reply


Leave a comment

Up