зміна кута спостережень

Dec 18, 2012 14:29

Говорили сьогодні з знайомим на тему кучмівських часів, характерною ознакою яких було те, що управлінці найвищих ланок, колишні "красниє дірєктора" мали панівною мотивацією владу, а не гроші. Тобто, вони ідентифікували себе як "я - закон", і попри матеріальне накопичення мали таки граничну лінію, бо тоді система координат "я - закон" починала ( Read more... )

вкрадчівиє констатації очевидного, політика, роздуми, угол зрєнєя, недільна проповідь у понеділок

Leave a comment

Comments 9

dali_bude December 18 2012, 18:23:32 UTC
Так, Кучма був кращим, ніж Янукович. Ні, нам не треба було підтримувати Кучму, боячись Януковича чи Путіна. Тому що за найменшої можливості щось змінити на краще, треба це робити. Хіба що цьому є вже зовсім очевидні протипоказання. Але тоді їх не було. Альтернативою є цвинтарна стабільність ( ... )

Reply

zzzulfiya December 18 2012, 18:48:43 UTC
Нарешті я можу щиро подякувати людині за коментар. Дякую) це і є та дискусія, обмін думками, якого я прагну. Вибачте, не можу стримати свою радість. Я не адвокат Кучми чи Януковича, звісно, і ви правильно заперечили щодо комсомольсько-бандюеівськоі складовоі. Ви праві. Я дещо перебільшила, узагальнюючи. Але на відміну від Грузіі надто вже великі інтереси щодо Украіни як буферноі зони між Європою і Росією стояли і стоятимуть ще деякий, може недовгий, час, щоби незалежність уряду тут могла стати припущенням чи перспективою, тому армія і спеслужби можуть діяти без згоди з президентом, який має лише формальні атрибути влади і не є ні авторитетом по моралі, ні по сильній харизмі, аби переконливо привернути на свій бік і народ, і чиновників, і армію, і спецслужби. Де взяти професійні кадри, та ще щоб отримавши доступ до скарбниці вони не поіхали дахом од можливості збагатитись.

Reply

zzzulfiya December 18 2012, 19:26:31 UTC
я тут ваші слова аналізую:
"Не бачу прямого причинно-наслідкового зв'язку. Якщо влада, позбавлена народної підтримки, одразу лягає під ворожу державу, це проблема влади, а не проблема народної підтримки. Кучма - не СБУ, не контррозвідка, не армія. Ці інституції повинні були протидіяти російським спецслужбам незалежно від того, люблять президента українці чи ні. Якщо вони не протидіяли, це знов-таки проблема інституцій, а не народної підтримки."

Справа в тому, що інституції не були створеними для протидії. Інституції і весь апарат успадковано Кравчуком від УРСР. Інституції очолили ті самі компартійці, перевернувши шапки. Тому народної підтримки і бути не могло.
До того ж уже 20 років минуло - а скільки "совка" в людей ще в головах? На той час не було спільноти, яка би усвідомлювала реальний стан речей і правильно визначала потреби, а також методи втілення якогось плану.

Reply

lovkyj_man December 22 2012, 07:41:01 UTC
Я цю думку, напевно, продовжу. Щоби говорити про такі речі, треба дати якесь визначення "проблемам інституцій" чи "проблемі влади ( ... )

Reply


Leave a comment

Up