pasakos yra žiaurios

Mar 20, 2009 11:43

ir ragana nusuka kalaitei kojeles, o Sigutė sudega žarijų duobėje. Sesytė Elenytė žaizdotomis rankomis neria marškinius savo dvylikai juodvarnių brolių. O Pelenės pamotė bandydama iškišti savo negražias dukras princui, nukapoja joms kojų pirštus, kad kruvini strampai tilptų į krištolinę kurpaitę.
Tokios pasakos sekamos vaikučiams. O kur dar pasakos ( Read more... )

minedai, interneto mūšiai, politiniai minedai, įdomus mokslinis pastebėjimas, debilai ant lt, aplink vien idiotai

Leave a comment

Comments 90

snegole March 20 2009, 10:22:00 UTC
šiaip tai kai mūsų vaikai kuria savo pasakas - o kuria ir pasakoja jie nuolatos - tai jiems gan dzin, kas ten ką įsimyli (lyties požiūriu), nors natūrališka orientacija ir vyrauja. Paprasta pasikalbėt, paaiškint, kai klausia - kad būna, ir kai vyrai pamilsta vyrus, ar moterys - moteris.

Ar tą reikia kažkokiu būdu papildomai stengtis įtvirtint, kuriant spec programas pasakojant pasakas apie viens kitą pamilusius princus - ir ar tai neįneša nereikalingos papildomos sumaišties mažose galvelėse paankstintai - nesu tikra. Ir visgi - reik paklaust - grynai iš smalsumo - ar tas pats R.P. (su kuriuo ne taip mažai arbatos gerta irgi) savo dukrikei pasaką rinktųsi tokią, ar visgi klasiką?

Reply

yshtabi March 20 2009, 10:40:43 UTC
viskas buvo labai gerai, iki sumaišties galvelėse ir R.P pasakų reperturo dukrelei.
Viešpatie. Jei vaikai skaito pasakas apie šauniuosius piratus, užaugs piratais? Ar nekils sumaištis jų mažose galvelėse, nes piratavimas gi nusikaltimas??
Dėl R.P. pasakų repertuaro - jo asmeninis reikalas.

Reply

snegole March 20 2009, 11:08:14 UTC
t.y. tu esi tikra, kad tos sumaišties neįneša? Aš - nesu, kadangi tenka iš arti stebėt, kas į tas galveles sumaištį neša, ir kad kai kurių rūšių info gal geriau nepaankstint.

(ir visa tai - turint omeny, kad homoseksualiems mano draugams/geriems pažįstamiems rankų pirštų nepakaktų)

Įdomu visgi tos programos teorinis pagrindimas - nuuu gerai, ne vien apie pasakas R.P. paklausiu :)

Reply

yshtabi March 20 2009, 11:41:32 UTC
tai aišku, kad vaikučius reikia saugoti nuo pvz pornografinės ar smurtinės informacijos. Bet jei skaito pasakas apie vištelę išmuštom akelėm, šalia jų princo ir kito princo istorija tikrai nekaltai atrodo :)

Man tik juokinga, kad dar reikia atskiro tyrimo :D Lyg jau nepakaktų pasaulinės praktikos. Bet ok, tyrėjai sugebės pinigėlius įsisavint, kas ta krizė.

Reply


gegute March 20 2009, 10:30:05 UTC
mums darželyje pasakodavo istorijas apie angelus, dievą ir pan.. aš tai tikėdavau.

Reply

yshtabi March 20 2009, 10:42:41 UTC
jetau, kokį tu sektantų darželį lankei?
Neišduosiu aš čia dabar savo amžiaus, bet mes klausydavom istorijų apie Volodią (Volodia ir žąsys, Volodia ir ropinė :'D) ir pratęsimų apie Iljičių :D
Komuniste netapau.

Reply

gegute March 20 2009, 10:51:36 UTC
hehe nu auklėtoją ten tokią patriotę turėjom. be to, kaip tik visokie sąjūdžiai bruzdėjo, tad jau nuo mažens visur skiepijo patriotizmą.
nemanau, kad vaikai taps homoseksualūs, tiesiog gal labiau tolerantiškesni ir dar savo tėvus paauklės :D to tėvai ir bijo..
blin, nepasakosiu kokie "ištvirkavimai" pas mus darželyje per pietų miegą buvo, kai auklėtoja kur nors išeidavo.. vaikai patys gi stebi savo lytiškumą, kažin ar informacijos stoka yra geriau..

Reply

taskas March 20 2009, 10:52:56 UTC
:D:D:D ++

Reply


ashtroka March 20 2009, 10:56:10 UTC
Aš darželio nelankiau. Turbūt nepasisekė :)
Bet čia viskas kaip su Malibo postintu linku, kur Rusijos vaikų žaidimų aikštelės: suaugusiems atrodo viskas negražiai, iškreiptai ir pan., o vaikai juk to dar nemato... tad nemanau, kad princas pamilęs princą vaiką sužalos labiau, nei pasaka apie raganos valgomus vaikus, įsivaizduok, pečiuje Joniuką iškept norėjo, ūžas! :)
Manau, toje knygelėje nerašo, kad princas su princu miegojo :) ir kaip jie ką darė. Ir turbūt tokių iliustracijų nėra, kad princas princą bučiuoja... Nu susituokė ir ką? :)

Reply

yshtabi March 20 2009, 10:59:29 UTC
būtent.

Reply


komentaras pirmajai daliai giedrius_v March 20 2009, 11:00:07 UTC
Aš čia kažkada nusprendžiau dukros tautiškumo jausmą ugdyti, pasisodinau, paėmiau knygelę "Lietuviškos pasakos", kurią dar nuo vaikystės turiu. Nu ir ką. Gėris iš tiesų visada nugali blogį. Nugali, pargriauna ir kaip reikiant suspardo. Nors sakyčiau ta ragana, kuriai gėris žarnas iš pilvo ertmės ištąsė ir ant medžių šakų iškarstė, pati to prisiprašė. O tos žarnos vėliau mutavo į eglių kankorėžius, ir dėl to jie iki šiol tokios formos. Ir folkloras, ir gamtos pažinimas viename.

Reply

Re: komentaras pirmajai daliai yshtabi March 20 2009, 11:03:54 UTC
žinok, nepakankamai dar patriotiškumu pasirūpinai. Nes tos pasakos dar gerokai pacenzūruotos. Skaičiau Basanavičiaus surinktas autentiškas pasakas, ojojoj. Įsiminiau va tokią - natūralios orientacijos pasakos veikėjas pagaliu užmuša savo teisėtą žmoną ir veža turgun parduot. Skatina verslumą, ne tik patriotizmą.

Reply

Re: komentaras pirmajai daliai giedrius_v March 20 2009, 11:05:01 UTC
O. Reiks pasidomėti. Krizė šiaip ar taip, verslumas yra svarbus dalykas :{)

Reply

Re: komentaras pirmajai daliai yshtabi March 20 2009, 11:08:20 UTC
Dar Milašiaus pasakos. Virti kūdikiai. Su receptūrom. Iš kūdikių odos siuvamos pirštinės.

Reply


gedas March 20 2009, 13:58:42 UTC
>ir abu tampa karaliumi ir karaliumi<

tai vadinama diarchija. Nors ir joje paprastai būdavo Karalius ir karalius. Na kaip didysis kunigaikštis Algirdas ir mažesnis kunigaikštis Kęstutis.

šiaip, žinoma, tragedija, kad tokias pasakas skaito. Man kur kas labiau patiktų apie kruvinus strampus krištolinėse kurpaitėse.

Reply

yshtabi March 20 2009, 14:02:06 UTC
tikrai, jokio kraujo, jokio įdomumo vaikams :D Nuobodžios tos laimingos pabaigos, kamon. Bent krosnyje ką iškeptų :/

Reply

gedas March 20 2009, 14:17:07 UTC
manai vaikai kraujo nemėgsta? Viską suaugę turi būt susglemžę, ane?
Aišku, krosnyje turi kažkas kepti. O čia - du princai, blin, ir jokio konflikto.
Čia pasakos pradžia turi būti, o ne pabaiga - pvz., gyveno kartą du karaliai ir...

Reply

yshtabi March 20 2009, 14:26:38 UTC
:D dar ir kaip mėgsta, mano sūnėnas ir mažesnioji dukterėčia vat dievina LOTR trilogiją, vis mėgstam pažiūrėt rohirimų ataką. Ir kardais vis priešus žudo. O kur dar robotų kovos. Kraujo, vaikams reik kraujo, o ne happy end'ų :D

Reply


Leave a comment

Up