Кажу маме, паедзем да сваякоў на каруру, трэба будзе як-небудзь і цябе звазіць, а то ты такога яшчэ не ведаеш. Яна кажа, як так, каруру я ела, памятаю. Але ж тое іншая справа. Каруру (націск на апошні склад) - гэта і страва (асноўны інгрыдыент - бамія, або яшчэ завецца окра, у Беларусі не сустракала, то можаце ў гугле глянуць), і сьвята.
(
Read more... )
Comments 11
Жадзі тааааак!)))))) Помнім))))
Reply
Reply
і жадзі класная :)
Reply
а карура хутчэй вясёлая-ўтульная ці хутчэй ўрачыстая-рэлігійная?
окра прадаецца ў Львове ў афрыканскім краме, а мяне з ёй J пазнаёміў ў Польшчы, мы там з яе рабілі рагу
Reply
вясёлая-ўтульная, дакладна. мне падаецца, малітва неяк быццам больш па інэрцыі, бо так прынята, але неяк без фанатызму асаблівага.
окра крутая, праўда? рагу таксама робяць, а для гэтай стравы з рэдкіх інгрыдыентаў трэба яшчэ алей дэндэ, гэта пальмавы алей нерафінаваны, можа ў афрыканскай краме таксама і знойдзецца, ён такі жоўта-карычневы, можа памаранчавы.
Reply
Reply
Reply
Яшчэ асабліва забаўна праводзіць паралелі. Напрыклад, рытуальнай стравы каруру з куцьцёй.
Усе мы ўсё роўна з аднаго агульна дрэва параслі...
Reply
Leave a comment