Как УПА Киев освобождала

Feb 07, 2009 21:50

В последнее время вдруг, откуда ни возьмись, начали материализовываться материалы о том, что "самым страшным зверем" для немцев был Бандера и его банда доблестная ОУН. В качестве доказательств специсторики из СБУ показали несколько листовок, якобы "спрятанных между листиками а томах так чтобы их никто не нашел" пропагандного характера. Сегодня одни ( Read more... )

информационные войны, упа, мифотворчество, великая отечественная

Leave a comment

Re: Войцехович - не надо купировать!!! varjag_2007 February 8 2009, 16:21:33 UTC
Понимаете, КУПИРОВАННОЕ цитирование источников похлеще прямой лжи. Теперь я понимаю, откуда у господина Вьятровича ТАКИЕ данные ВДРУГ появились.
с. 262: "Зрештою, що ми знаэмо про націоналістів у Галичині? Те, що курінний з-під Буківки хоче йти звільняти Київ? Яка їхня мета? Яка поведінка Як до них ставиться населення? Яка тактика? Кспішно боротися можна з тим ворогом, якого добре знаєш. Силою тут нічого не вдієш, тут потрібна не сила, а розум, от ми і вирішили, щоб зберегти людей і розвідати найкраще ворога, просуватися як сотня особливого призначення сотенного Жука, що йде прямо на Київ звільняти його від німців. Сотенний - Платон, роль політкерівника доручаємо Лисиці, а я нібито член центрального проводу на псевдо Дід…Віддаємо категоричну команду поховати ордени, медалі і зірки на кашкетах, при зустрічах з бандерівцями росіянам і євреям бути як можна подалі від центру подій, ховатися за спини українців. Хто погано знає мову, той взагалі не повинен розтуляти рота. Ось уже третій день ідемо на північ лісами, що тягнуться між ріками ( ... )

Reply

Re: Войцехович - не надо купировать!!! deratisator February 8 2009, 17:24:59 UTC
<<Как говорят в Одессе - ощутите разницу ( ... )

Reply

Re: Войцехович - не надо купировать!!! varjag_2007 February 8 2009, 17:31:54 UTC
Даже процитированные отрывки, которые вы так неумно купировали, полностью опровергают все ваши пункты, доказывают противоположное, а также то что УПА занималась грабежом местного, в т.ч. украинского населения, уничтожала поляков, выполняла для немцев функции защиты от ковпаковских диверсантов и пользовалась уважением местного населения, которое прекрасно отдавало себе отчет, что они - не УПА.

Остальное- от лукавого.

Reply

Re: Войцехович - не надо купировать!!! ext_122865 February 8 2009, 18:04:34 UTC
Дякую Вам за посилання. Справді, видно, що Ви самі намагалися аналізувати ситуацію за кількома джерелами. Але, знову ж таки, з Вашого попереднього повідомлення можна зробити два трохи інших висноски ( ... )

Reply

Re: Войцехович - не надо купировать!!! varjag_2007 February 8 2009, 19:22:50 UTC
= В умовах "кланової відповідальності" патріархального суспільства допомога чужинцям-"східнякам" (хай навіть симпатичним і дисциплінованим таким само українцям) могло коштувати і таки коштувало для симпатиків надто дорого. =

Ви дуже точно виклали суть. Мені знайома зі Львова саме про це і розповідала. Її родичі були в ОУН (ніхто не був репресований), але вона говорила, про врождену тоталітарність мислення своїх земляків, вироблену постійним контролем змалечку і про уже генетичний страх перед ними.

Про жахливі подробиці, що ледве не трапилось з нею, за те що ПУБЛІЧНО виступила проти ющенка під час президентської кампанії я краще помовчу, щоб їй не було неприїмностей, але вона розповідає, що зараз там усі роздратовані, обурені тим, що не виправдав сліпої віри, а на неї іскри летять ніби в цьому винна вона. За погляди. За те, що виявилась права.

Reply

Re: Войцехович - не надо купировать!!! deratisator February 9 2009, 07:52:53 UTC
<<Ви самі намагалися аналізувати ситуацію за кількома джерелами>>

Інакше не може бути, бо тоді виникають "дюкинизми"-"новороссізми" як заздалегідь упереджене, запрограмоване. прогнозоване ставлення до певних історичних подій не в їхньому реальному істричному контексті, а за певними усталеними ідеологічними стреотипами, що в цілому спотворює саму істину.
Проведіть експеримент: порівняйте сцену зустрічі і переговорів УПА-Ковпак у викладі Макса Скорупського ("Туди, де бій за волю") і С.В. Руднєва ("Щоденник"). Обидві книжки є в мережі. Як про-різному трактують одне й те ж представники різних політичних течій. До речі, Скорупський - колишній "мельниківець", і всі тодішні події в його викладі є чесними і відвертими.

<<..."нерідна" для ковпаківців обстановка - це специфіка лише Галичини ( ... )

Reply


Leave a comment

Up