Пишу, сподіваючись на те, шо вам прийде повідомлення про новий коментар, бо запис цей ваш вже давній.
Отже, скажіть будь ласка, яку саме селітру треба брати - калієву, натріеву, чи є якась спеціальна для харчових продуктів? Яка саме її роль? (консервант, чи для зберігання кольору?) Та чи можна взагалі обійтись без неї?
харчова селітра використовується для надання натурального кольору виробу та структури волокнам. без неї виріб буде мати непрезентабельний вигляд. коптіння виробу являє собою подовшує термін зберігання (консервант)
супер! пригадав дитинство, коли бабця робила ковбасу та шинки!.. :-) а в підлітковому віці разом з вуйком під плящину горівки робили ковбасу та шинки з полядовицями вже ми. :-)
Comments 7
Reply
Reply
Reply
Отже, скажіть будь ласка, яку саме селітру треба брати - калієву, натріеву, чи є якась спеціальна для харчових продуктів? Яка саме її роль? (консервант, чи для зберігання кольору?) Та чи можна взагалі обійтись без неї?
Reply
без неї виріб буде мати непрезентабельний вигляд.
коптіння виробу являє собою подовшує термін зберігання (консервант)
Reply
Reply
пригадав дитинство, коли бабця робила ковбасу та шинки!.. :-)
а в підлітковому віці разом з вуйком під плящину горівки робили ковбасу та шинки з полядовицями вже ми. :-)
Reply
Leave a comment