(no subject)

Jun 05, 2008 15:35

Cinnamon Buns
Дрожжевые булочки с корицей



Dough:
1 cup warm milk (70°-80°F/21.1°-26.7°C)
2 tbsp melted butter
2 tbsp sugar
1/2 tsp salt
3 1/3 cup all purpose flour
1 1/2 tsp active dry yeast
1 egg

Combine milk, butter, & sugar in a small bowl.
Combine the salt & a bit more than half the flour in a large bowl & make a big big dent in it (enough to hold all the wet ingredients).
Pour the milk mixture into the crater in the flour/salt.
Stir the yeast into the milk in the crater.
Stir all ingredients to form sponge.
Cover the bowl TIGHTLY with saran wrap & allow to rise in a relatively warm place for 60 minutes.
Stir the egg into the sponge.
Let rise for 30 more minutes.
Knead in the rest of the flour until you can pick the dough up & turn it out onto a clean floured surface. There knead it until it becomes smooth.
Form a ball & put it in a clean dry bowl, again covering with saran wrap, & again allowing it to rise for 90 min.

Filling:
1 cup white sugar
1 cup brown sugar
1 stick (113 grams) of softened butter
Cinnamon to taste (2-3 tsp)

Stir all ingredients together.
Take some of the mixture & cover the bottom of a baking pan with it.

Preheat the oven to 350°F/175°C
Roll out the dough to 1/4" (6.3mm) thin.

Spread the cinnamon sugar mixture all over it.
Roll it up.
Pinch the edges tightly shut.

With a very sharp knife, slice the roll into pieces about 1.5"-2" thick (4-5cm).
Arrange the pieces loosely in the baking pan, and allow them to rise for another 40-60 minutes, until they're pressed together.

Bake in the preheated oven for 15-20 minutes, until golden on top.

Topping:
2 cup confectioner's sugar
3 tbsp melted butter
3 tbsp warm milk
1 tsp vanilla extract.

Mix all ingredients. You might want to start with less sugar at first & keep adding until it's the right flavour & consistency.



1 стакан = 240 мл

Тесто:
1 ст. теплого молока (70°-80°F/21.1°-26.7°C)
2 ст. л. растопленного масла
2 ст. л. сахара
1/2 ч. л. соли
3 1/3 ст. пшеничной муки
1 1/2 ч. л. сухих дрожжей
1 яйцо

Смешать масло, молоко и сахар.
В другой миске смешать соль и половину муки. Вмешать молочную смесь в мучную. Добавить дрожжи и вымесить опару.
Закрыть опару и дать подняться 60 минут в теплом месте. Через 60 минут вмешать яйцо и оставить еще на 30 минут.
Вымесить тесто с остатками муки до гладкости. Накрыть тесто и дать подняться 90 минут в тепле.

Начинка:
1 ст. белого сахара
1 ст. коричневого сахара
113 г. мягкого сливочного масла
2-3 ч. л. корицы

Вымешать все ингредиенты в мягкую однородную пасту.
Выложить дно протвиня частью пасты.

Прогреть духовку до 350°F/175°C
Раскатать тесто в пласт толщиной 1/4" (6.3mm).
Намазать пласт остатками масляно-коричной пасты, свернуть в рулет и защипать края.
Острым ножом нарезать рулет на куски толщиной 1.5"-2" (4-5cm).
Выложить нарезанные куски в форму, оставляя просветы по 1" (2-3см).
Расстойка 40-60 минут, пока булочки не начнут соприкасаться краями.

Выпекать в разогретой духовке 15-20 минут, верх булочек станет золотисто-коричневатый.

Подливка (для желающих - очень сладко):
2 ст. сахарной пудры
3 ст. л. растопленного масла
3 ст. л. теплого молока
1 ч. л. экстракта ванили

Смешать все ингредиенты. Лучше начинать с маленьким количеством сахара и постепенно добавлять, добиваясь желаемой консистенции и сладости.

В результате получается сладкая сдобная булочка, которую можно есть как теплой, так и оствышей.

dough, cinnamon, yeast

Previous post Next post
Up