Viliojantis Vokietijos spenys

Mar 20, 2010 13:15

Mane vis erzina išlaidauti, o ne taupyti raginatys politikai, verslininkai, kultūrininkai, pensininkai. Kai kurie - prisidengdami tariamos "Europos Sąjungos politikos" vardu. Mažų mažiausiai tai liudija visišką nekompetenciją, o gal ir veidmainystę (kitaip tariant populizmą politikoje). Čia toks tekstas iš regioninės spaudos:

http://www.bernardinai.
Read more... )

ekonomika, prancūzija, lietuva, europa, verslas, politika, kubilius, es, vokietija

Leave a comment

Comments 18

nemunas March 20 2010, 12:59:07 UTC
man įdomu, kiek procentų žmonių, paskaitę štai tokį straipsnelį Alytaus naujienose susimąsto - Iš tiesų, gyventi reikia pagal išgales... Ypač tokiam Alytuj, kur bedarbystė milžiniška ir dauguma gyvena žemiau išgalių ribos, tiesiog kažkaip šilumos siurblio principu geba formuoti savo šeimos biudžetą - t.y. generuoja būtiniausių produktų įsigijimą, kurių vertė didesnė, nei turimos pajamos :)))

Reply

nauticalis March 20 2010, 13:02:00 UTC
Alytuj va kaip tik ir susimąsto. Ir kaip tik dėl to, kad pajamos mažos - tai nori-nenori imi skaičiuoti. Ir va juos lengviausiai visokiomis “paskutinėmis instancijomis“ išvesti iš kantrybės, kai šiems trūksta, o valdžia, matai vagia (bet tai vogė ir vogs - nieko naujo po šia saule!). Dar gerai, kad atsiranda visokios jonaitienės, pipirai, kedžiai ir slaptų kalėjimų detektyvės grybcės, o tai tikrai Seimo langų daužymais neapsiribotų. :)

Reply

nemunas March 20 2010, 13:04:31 UTC
vat ką aš ir noriu pasakyti - jie jau gyvena kažkaip mistiškai, kaip šventa dvasia :)

Reply

nauticalis March 20 2010, 13:07:29 UTC
Arba prasimuša iš minimumo taupydami, arba emigruoja, nors ir laikinai. Ypač daug jų iš to regiono ir išvažiavę...

Reply


nauticalis March 20 2010, 12:59:28 UTC
Nagi, pažiūrim, kas ragina išlaidauti ir pagalvojam, o kokie jų asmeniniai interesai už to stovi? Jei opozicija, tai suprantama: dalinant valstybės lašinius - rankos išsiriebaluoja irgi, o dabartinis perskirstymas yra mažiau riebalingas jų rankoms (valdantiems nusivogti paprasčiau - jie turi tiesioginį priėjimą, tam jie ir “valdžia“). Tad išsekus perskirstomiems srautams, ypač, kai dar ir opozicijoje atsiduri, badas akis bado ir verčia akis draskyti. Pozicijai gi, pripratusiai prie trupinių, dabartinis priėjimas prie valstybės aruodo, net ir ženkliai mažesnio, yra tiesiog “prazdnik kakoj-ta ( ... )

Reply


nemunas March 20 2010, 13:06:48 UTC
Pvz. aš, laukiu kada atsiras valstybiniai užsakymai, nes family business nuo to tik turės kažkokių perspektyvų, nes kol jų nebus - viskas labai smarkiai stagnuoja. Inžinerinių sistemų montavimo srityje situacija yra tokai, kad pernai dar pradėti objektai baigiasi ir jei neatsiras valstybinių, bus amen.

Reply

nauticalis March 20 2010, 13:09:50 UTC
Nežinau, kaip jūsų srityje su tuo family business iš valstybės užsakymų, bet visumoje - iš to family business ir atims, kad perskirstyti mano aukščiau minėtiems kapitalistams ir savų draugų klasei. Nebent kažkam kažkurioje srityje pavyks lengviau atsikvėpti, bet išimtys tik patvirtina taisyklę. Juolab, kad didesnė dalis SVV su valstybės užsakymais nedirba.

Reply

nemunas March 20 2010, 13:20:49 UTC
Čia priklauso nuo srities, nes dažnai smulkų maitina didieji per subrangą ar produktų įsigijimus.

Reply

nauticalis March 20 2010, 14:05:53 UTC
Tai ir aš apie tai: didieji... :)

Reply


shankeris March 20 2010, 14:47:09 UTC
>"Makroekonomikos požiūriu pradėdama savo veiklą dabartinė šalies Vyriausybė iš tikrųjų teturėjo du galimus pasirinkimus: nuvertinti pinigus arba sumažinti jų kiekį piliečių kišenėse ( ... )

Reply

nauticalis March 20 2010, 16:52:14 UTC
“Piktas tu žmogus“ - kaip pasakė Maumaz Gedui... bet kad sunku nesutikti.

Reply

shankeris March 20 2010, 18:39:59 UTC
"piktas žmogus" bando žvelgti ne į fokusininkų norimą pademonstruoti rezultatą, o į rankas, kaip tas manipuliacijas atlieka, ir į iliuzijos vertą rezultatą. Ir jei tos rankos save vadina "pozicija" ar "opozicija", ir jei kyšo kubiliaus plika galva ar butkevičiaus akiniai, ar uspaskicho snapas, man daugiau simpatijų nesukelia ( ... )

Reply

nauticalis March 20 2010, 19:44:53 UTC
Todėl ir sakau, kad esi “piktas žmogus“ (rus. ridyska), nes nelabai yra ką užginčyti ( ... )

Reply


shankeris March 20 2010, 19:23:00 UTC
Ydingos Lietuvos fiskalinė politikos, monetarinės politikos formavimo už Baltijos jūros praktikos kenksmingumo , Kenneth'o digest'as nepaneigia:)
pagaliau perskaičiau jo ir Carmen paskutį pilną opusą:
"This Time is Different: Eight Centuries of Financial Folly" :)

Reply


Leave a comment

Up