Viliojantis Vokietijos spenys

Mar 20, 2010 13:15

Mane vis erzina išlaidauti, o ne taupyti raginatys politikai, verslininkai, kultūrininkai, pensininkai. Kai kurie - prisidengdami tariamos "Europos Sąjungos politikos" vardu. Mažų mažiausiai tai liudija visišką nekompetenciją, o gal ir veidmainystę (kitaip tariant populizmą politikoje). Čia toks tekstas iš regioninės spaudos:

http://www.bernardinai.
Read more... )

ekonomika, prancūzija, lietuva, europa, verslas, politika, kubilius, es, vokietija

Leave a comment

nauticalis March 20 2010, 12:59:28 UTC
Nagi, pažiūrim, kas ragina išlaidauti ir pagalvojam, o kokie jų asmeniniai interesai už to stovi? Jei opozicija, tai suprantama: dalinant valstybės lašinius - rankos išsiriebaluoja irgi, o dabartinis perskirstymas yra mažiau riebalingas jų rankoms (valdantiems nusivogti paprasčiau - jie turi tiesioginį priėjimą, tam jie ir “valdžia“). Tad išsekus perskirstomiems srautams, ypač, kai dar ir opozicijoje atsiduri, badas akis bado ir verčia akis draskyti. Pozicijai gi, pripratusiai prie trupinių, dabartinis priėjimas prie valstybės aruodo, net ir ženkliai mažesnio, yra tiesiog “prazdnik kakoj-ta“. :)

Nėra pas mus ekonomikos - yra tik bukas primityvus vogimas. Kuomet kapitalistams (“oligarchams“) priklausantis nuo BVP srautas užtruks, jie irgi ims spausti valdančiuosius, kad reikia didinti valstybės užsakymus. Bet kol kas Kreivys juos tenkina. Juolab, kad ne tik “skatink verslą“ iniciatyva stumiama, bet ir masinė renovacija. Plius - šiukšlių deginimo gamyklos, plius - atominės elektrinės statyba, plius - nauji kultūriniai projektai vietoje VEKS ir pan. Todėl ir investicijos tokios, kaip Barclays, kuomet primokama, kad šie ateitų, neblokuojamos - tokie mūsų kapitalistams ne konkurentai.

Pinigų yra daugiau nei reikia ir rėkiama apie sutaupymą. Kaip jie paskirstomi ir kam - čia jau kitas klausimas. Bet tai nebūkime naivūs - valdžia ne tik Lietuvoje imama ne dėl labdaros ir rūpesčio visuotina gerove. Juolab šalyse, kuomet partijos yra suburtos socio-ekonominiu (jei taip galima įvardinti politkorektiškai), o ne ideologiniu pagrindu.

Todėl šioje šalyje dar ilgai SVV bus skatinamas naujomis administravimo įvedimo priemonėmis bei pažadais apie lengvatas, esminiai nieko nekeičiant.

Reply


Leave a comment

Up