Вафлі-вафлі, ням ням ням :)

Sep 22, 2012 15:29


Джерело натхнення
Даю обидва рецепти - Альонин і нашу модернізацію.
Рецепти прекрасні тим, що в них мало калорій, багато поживних речовин і вітамінів :)
Для такої погоди, як сьогодні - холодно, безсонячно і проситься гарячої кави з молоком до сніданку - правильний варіант.



Дуже корисні
Кабачкові вафлі (від aspiri):
На 6 вафель (d = 7 см):
  • 1 маленький молодий кабачок або цукіні
  • 1 середнє яйце (55 г)
  • 3 ст.л. кисломолочного сиру 0-5%
  • 2 ст.л. дрібних вівсяних пластівців (я беру звичайні Геркулес)
  • 2 ст.л. цільнозернового борошна
  • 1 ч.л. оливкової олії (спокійно берете соняшникову або ту, яку любите)
  • 1 ст.л. дрібнопосіченого листя петрушки
  • дрібка солі
  • трішки чорного меленого перцю
  • 1/2 ч.л. розпушувача тіста


1. Кабачок тремо на крупну терку, солимо і даємо 10 хв постояти. Відтискаємо зайву рідину і подрібнюємо в блендері. Додаємо сир, яйце і пластівці, прокручуємо ще раз. Перекладаємо в миску.
2. Додаємо олію, петрушку, сіль-перець. Вимішуємо.
3. Додаємо борошно. Тісто має бути таке, щоб спадало з ложки, а не стікало. Якщо надто рідке, можна додати ще 1/2-1 ст.л. цільнозернового борошна.
4. Додаємо розпушувач, добре перемішуємо і печемо вафлі.
З густим грецьким йогуртом або сметаною - саме те :)

Ще корисніші
Яблучні вафлі (від rysika):
На 6 вафель (d = 7 см):
  • 2-3 яблука (залежить від розміру)(~ 300 г) або 1 яблуко і 1 морквина або 1 яблуко і скибка гарбуза
  • 1 середнє яйце (55 г)
  • 3 ст.л. кисломолочного сиру 0-5%
  • 2 ст.л. дрібних вівсяних пластівців (я беру звичайні Геркулес)
  • 2-3 ст.л. цільнозернового борошна
  • 1 ч.л. оливкової олії (спокійно берете соняшникову або ту, яку любите)
  • до смаку кориці
  • дрібка солі
  • 1 ст.л. цукру (можна без)
  • 1/2 ч.л. розпушувача тіста
1. Яблуко тремо на дрібну терку. Якщо робимо з морквою чи гарбузом,  то робимо так як з кабачком.
Якщо тільки яблуко, то просто змішуємо його з сиром, яйце і пластівцями в мисці.
2. Додаємо олію, цукор-сіль. Вимішуємо.
3. Додаємо борошно з корицею. Тісто має бути таке, щоб спадало з ложки, а не стікало. Якщо надто рідке, можна додати ще 1/2-1 ст.л. цільнозернового борошна.
4. Додаємо розпушувач, добре перемішуємо і печемо вафлі.
З густим грецьким йогуртом (сметаною) і медом - просто божественно :)

На фотці - яблучні :)
Готував муж :)


Тип: млинці-оладки, кулінарне, Складник: цільнозернове борошно, Складник: яблука, Складник: кабачок

Previous post Next post
Up