Учора несподівано приїхали гості зі Львова - дружина брата з подругою. Довелося алярмово готувати щось легке з наявних продуктів. Дівчата прийшли ситі, а зготоване ми з Гєком з'їли на вечерю :)
Картопляна запіканка від
buxgalter_sofia.
На 2 осіб:
- 3 крупних картоплини (500 г)
- сіль, перець, мускатний горіх
- 150 мл вершків 15%
- 1/3 склянки тертого сиру (у мене знайшовся підсохлий "Старий голандець")
- вершкове масло для змащуваня форми
Картоплю почистила, порізала за допомогою ножа-шатківниці для капусти (тонкі шматочки, прозорі, товщина 2 мм). Форму змастила маслом. Картоплю викладала шарами. Кожен шар, крім верхнього, трішки солила, перчила, у одному шарі ще "поперчила" сушеним базиліком і орегано, сушеним часником. Залила вершками. Зверху трішки присипала меленим мускатним горіхом, тертим сиром.
Пекла у попередньорозігрітій до 180 ° духовці під фольгою - 40 хв, а потім без фольги - 30 хв.
Дуже делікатний смак і аромат. Чудова як гарнір і як основна страва.
Нам смакувала до смаженої риби.