М'ясні тефтельки по-шведські

Dec 25, 2009 21:01

Сьогодні у нас на вечерю апетитні "мамині тефтельки" із Швеції.

Я взяла наступні пропорції:
  • 500 г фаршу асорті (50:50 свинячого і яловичого)
  • 250 мл молока (1 скл.)
  • 120 мл сухарів для панірування
  • 1 яйце
  • 1/2 великої цибулини
  • сіль
  • мелені чорний, білий і духм'яний перець
Власне рецепт надибала у leah_tln.
Цибулину дрібно посікла і спасерувала до прозорості на 1 ст.л. олії + в кінці додала ще 2 ст.л. води. Сухарі залила молоком і ретельно вимішала. Змішала фарш з цибулею, сухарі з молоком, яйце, переці, сіль, гарно перемісила як тісто до однорідної консистенції. Суміш постояла десь з 40 хв при кімнатній температурі.

Я дуже давно не готувала котлет із хлібом (тобто з розмоченою булкою). Зазвичай, я додаю у фарш для котлет тільки цибулю, часник і яйце, інколи для "баласту" запарені вівсяні пластивці (колись прочитала про таку заміну розмоченої булки belonika). Муки не даю взагалі ніколи.

Але повернемося до тефтельок.
Розміром виходять маленькі, легко формуються за допомогою 2х чайних ложок. В мене з такої кількості вийшло приблизно 30 шт.
Щоб легше було висаджувати на сковорідку викладала на змащену олією тарілку (там у коментах до вихідного рецепту радили).
Вийшли - ну дуууже смачні.
Ще на етапі фаршу пахли так, що хотілося попробувати фарш (чого я ніколи не роблю). Ледь дочекалася, щоб підсмажилася перша порція і одну ще страшенно гарячою просто "ковтнула" (цього я теж ніколи не роблю).

UPD. Чим менша тефтелька за розміром, тим смачніша. Найоптимальніший розмір - як крупна черешня чи 50 коп.

Складник: м'ясо, кулінарне

Previous post Next post
Up