Leave a comment

Comments 5

broadwaybabe86 April 7 2009, 01:50:54 UTC
If society followed the Biblical example of a Patriarchy, we wouldn't have nearly as many problems (frankly, if society followed the Biblical example all around... well, you know!)

It's the abuse/misuse of Patriarchy that creates problems- not the system itself.

Reply

rithrin April 10 2009, 16:03:07 UTC
I realise I shouldn't be using words with so many cultural and scientific connotations... I can't really say much to that. If we would all treat each other lovingly and follow Christ's example we would surely be free from abusive systems altogether, and be free to respect eachother.

I really hesitate now because I don't feel I know what to say. Proves that complaining doesn't do much use.

Reply


_dai_ April 7 2009, 13:11:39 UTC
Oletan että luit Iliaan ruotsiksi? Millainen ruotsinnos lienee? Itselläni meni hermot Mannisen suomennoksen ja heksametrin kanssa. "Ateenan mielevät miehet" ja sitä rataa. Pitäisi kyllä lukea loppuun jonain päivänä, koska siinä on paljon kiinnostavia henkilöitä.

Reply

rithrin April 10 2009, 16:17:30 UTC
Oh, mun pitäisi kyllä etsiä jotain specimeniä jotta voi vastata tuohon. Muistan että heksametri sujui varsin hyvin. Fuskasin Wikipediasta, että ruotsinnoksia on kolme,

"Erland Lagerlöfs översättning av Iliaden (utgiven 1908), senare bearbetad av Gerhard Bendz (1957) har blivit klassisk.[2] Ingvar Björkesons nytolkning av Iliaden utkom 2000 (ISBN 91-27-08141-9)."

Luokassa luimme Lagerlöfin versiota. Vähän taustaa käännöksistä (niitä on useampikin!): http://venanzio.wordpress.com/2009/01/24/nyutgivning-av-iliaden-klassikernas-klassiker/

Ihmeteltiin monesti sitä kuinka samaistuttavia kaikki hahmot olivat. Opettajan teesi oli että ihmiset ovat aina samanlaisia, elettiin sitten pronssikautta tai 2000-lukua. Sykähdytti minua kovin tuo troijalaisten surullinen loppu, ja kohtalonuskoisten soturien ja jumalien järjettömyys; kai se osoitti että fatalismin ja nihilismin raja on kovin kapea ja turmiollinen.

Reply


lucilla_1789 April 7 2009, 15:25:08 UTC
Ei ei ei, kyllä naiset ovat ihan yhtä pahoja. Eläinlaji tässä kuitenkin vaan ollaan ja oli laumassa sitten alfauros tai naaras nokanpitäjänä, niin samanlaista nokkimisjärjestystappelua se lauman elämä kuitenkin on.

Valta nyt on vain sellaista, että se menee hattuun. Sekä mies, että nainen nauttii kontrollista. Kontrollin vastakohta taas on tämä kuuluisa kaikkien sota kaikkia vastaan, eli suo siellä, vetelä täällä.

Eikä se helppoa ole ollut tai ole miehilläkään. Ei oikeissa patriarkaateissakaan ole kukaan vapaa - ehkä yksinvaltiasta kuningasta lukuunottamatta. Ennen kukaan ei ollut vapaa (naistutkijat tuppaavat unohtamaan tuon, mutta esim 1800-luvun puoliväliin asti kukaan, ei mieskään, saanut muuttaa vapaasti minne halusi, koska kaikki kuuluivat oman lääninsä maanomistajien suojelukseen) Nyt porukka on vapaampaa, mutta tuplasti tyytymättömämpää elämäänsä.

Omassa suvussa tädit ovat kyllä ehdottomasti johdossa. Pelottavaa porukkaa, vaikka olenkin sukurakas...

Reply


Leave a comment

Up