Тертий пиріг і салат олів"є для мене - мало не синоніми. Бо їх я обожнюю жерти з дитинства. Мама не дуже любила морочитися з тістом, тому перепадало мені пиріжка рідко. А потім, коли я вже була достатньо доросла, щоб пекти, в холодильнику вічно бракувало якихось продуктів (у нас завжди все спонтанно). Радянський рецепт містив майонез, тісто було
(
Read more... )
Comments 9
Кілька років тому знайшла цікавий рецепт, торт називався "Вишиванка з вишнями", начинка зрозуміло була з вишень, і нижній пласт білий, а верхній тертий "шоколадний" (з какао). Мені сподобалось таке поєднання, тому років 4-5 печу кожного літа по 3-4 рази
І ще я часом печу з абрикосками, теж смачно
(Якщо цікавить рецепт напишу)
Reply
Reply
Тісто темне:
1,5 скл борошна,
0,5 пач маргарину
1 яйце + 0,5 скл цукру -збити, додати до боршна
2 ст лож какао
1 ч лож гашеної оцтом соди
Борошно перетерти з маргарином, потім додати яйце з цукром какао, соду усе добре вимішати, розділити на 2-3 кульки і поставити у холод на 2 год.
Тісто світле:
2 скл борошна,
0,5 пач маргарину
1 яйце + 0,5 скл цукру -збити
2 ст лож какао
1 ч лож гашеної оцетом соди
2 ст лож сметани
Маргарин розтопити, замісити тісто, розділити його на 2-3 частини
Спочатку зробити темне тісто, а через 2 год світле.
Розкачати світле тісто, на нього викласти вишні(дольки абрикос, сливи), зверху натерти темне тісто
Приготувати 2-3 паляниці
Потім охолоджені паляниці перемащую кремом( 0,5 л сметани і 1ст цукру - збити).
СМАЧНОГО!!!
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Reply
Leave a comment