Ретро

Jul 19, 2008 21:54

Тертий пиріг і салат олів"є для мене - мало не синоніми. Бо їх я обожнюю жерти з дитинства. Мама не дуже любила морочитися з тістом, тому перепадало мені пиріжка рідко. А потім, коли я вже була достатньо доросла, щоб пекти, в холодильнику вічно бракувало якихось продуктів (у нас завжди все спонтанно). Радянський рецепт містив майонез, тісто було ( Read more... )

рецепт

Leave a comment

Comments 9

chance_person July 19 2008, 21:19:33 UTC
І я таке люблю... ням
Кілька років тому знайшла цікавий рецепт, торт називався "Вишиванка з вишнями", начинка зрозуміло була з вишень, і нижній пласт білий, а верхній тертий "шоколадний" (з какао). Мені сподобалось таке поєднання, тому років 4-5 печу кожного літа по 3-4 рази
І ще я часом печу з абрикосками, теж смачно
(Якщо цікавить рецепт напишу)

Reply

rain_woman July 20 2008, 07:49:44 UTC
Авжеж цікавить!! Буду вдячна :)

Reply

chance_person July 20 2008, 17:41:56 UTC
Вишиванка з вишнями

Тісто темне:
1,5 скл борошна,
0,5 пач маргарину
1 яйце + 0,5 скл цукру -збити, додати до боршна
2 ст лож какао
1 ч лож гашеної оцтом соди

Борошно перетерти з маргарином, потім додати яйце з цукром какао, соду усе добре вимішати, розділити на 2-3 кульки і поставити у холод на 2 год.

Тісто світле:
2 скл борошна,
0,5 пач маргарину
1 яйце + 0,5 скл цукру -збити
2 ст лож какао
1 ч лож гашеної оцетом соди
2 ст лож сметани
Маргарин розтопити, замісити тісто, розділити його на 2-3 частини

Спочатку зробити темне тісто, а через 2 год світле.
Розкачати світле тісто, на нього викласти вишні(дольки абрикос, сливи), зверху натерти темне тісто
Приготувати 2-3 паляниці
Потім охолоджені паляниці перемащую кремом( 0,5 л сметани і 1ст цукру - збити).

СМАЧНОГО!!!

Reply

rain_woman July 20 2008, 19:01:30 UTC
дякую!

Reply


jaroguara July 19 2008, 21:30:55 UTC
я верхню частину, яка треться, морозю в морозилці 4 окремими частинами -- тоді не встигає розмерзтися в процесі натирання. у мене десь в харкові був рецепт варіації на тему - сенс в тому, що тісто ділиться на частини: половина, а того що лишилося на 2/3 і третину, в третину додається какава. і значить більшу на дно, потім варення, потім треться середня, далі збиті білки (на безе) а звергу какавова треться. виходить кльово.

Reply

rain_woman July 20 2008, 07:49:25 UTC
ухти. про морозилку не додумалася... а рецепт самого тіста ти не пам"ятаєш?

Reply

jaroguara July 20 2008, 08:01:36 UTC
ні, але імхо якщо візьмеш будь-який опробувнаий рецепт тертого, нічого поганого не станеться, а при нагоді спробую знайти.

Reply


gnom_lubimchik July 20 2008, 16:48:49 UTC
ням:) я такий люблю з тертим яблуком з корицею ... а можна й яблуко з варенням змішати:)

Reply

rain_woman July 20 2008, 17:31:34 UTC
ммм, з яблучком! але для яблук у мене другий рецепт :)

Reply


Leave a comment

Up