хвастунішка

Apr 23, 2012 19:37

ура!
по-перше, купила справжній чавунний казан і тепер маю штуковину з якою хочеться обійматись, коли вона стоїть тепла на плиті з готовим пловом всередині ))
по-друге, освоїла Прокаливание высыхающего масла, але ще би додала шарів для пущєго блєска і шоколадності )


Read more... )

ето прєкрасно!, житіємоє, кулінда, фото

Leave a comment

Comments 17

slavinska April 24 2012, 06:01:59 UTC
яка краса!!!! заздрю і хочу казан!!! або бодай чавунну сковорідку для правильних стейків :))))

Reply

photus April 25 2012, 04:15:44 UTC
у вас там є Ситон ) дешевше буде, ніж цей Lodge..

Reply


grennysmith April 24 2012, 07:05:17 UTC
в мене паски попадали, бо не допеклись, хоча й протикала, нічого не налипло. кажуть, падає ще й через те, що дверці відкрили під час випікання. і температурний режим важливий. якщо занадто гаряча - згорить, низькувата - не підійде або впаде. люди якось викручуються, додатковий противень ставлять, миску з водою

Reply

photus April 25 2012, 04:15:07 UTC
та от ніби все було, як треба, хз

Reply


rysika April 24 2012, 07:41:03 UTC
Багато повітря (дріжджі активно спрацювали), мало будівельних матеріалів (борошна, меленого мигдалю), от і падає.
І з таким тістом дуже важливо не стукнути-грюкнути і не відкрити духовку завчасно.
Ще сдоба падає, якщо компоненти були різної температури. У мене так пару разів було з кексом. Тому я тепер яйця-масло і все решта страюся витягти з холодильника за 4-5 год.
Казану заааздрю :)
У тебе там духовка з самоочищенням?

Reply

photus April 25 2012, 04:14:00 UTC
от всі кажуть про відкривання духовки.. але справа в тому, що у бєлонікі в рецепті (я робила все тютєлька в тютєльку) сказано, що треба відкрити і накрити форму фольгою. і коли відкрили, тісто вже впало, хоча перед тим було огого )
такщо мабуть таки 1 варіант - активні дріжджі, багато повітря. мабуть тому тісто так швидко росло у мене..

про самоочищення не знаю

Reply

rysika April 25 2012, 05:23:22 UTC
на момент відкривання вже б мала зафіксуватися.
А може там слоненя яке пробігало? :)))

Reply

photus April 26 2012, 05:28:56 UTC
нє, слонікі були під наглядом ))

Reply


terival April 24 2012, 12:27:51 UTC
о, вітаю з казаном! ( у мене особлива любов до такого посуду, у мене і казани є, і гриль, і сковорідки і т.д.)
таки зовсім інший смак їжі

Reply

photus April 25 2012, 04:14:28 UTC
дякую )
я ще хочу різний хліб в ньому пекти, побачимо, що це буде

Reply

terival April 25 2012, 07:32:00 UTC
я пекти хліб не пробувала, маякнеш що вийшло (а місити хліб будеш у хлібопічці чи маєш якийсь рецепт ручного замісу? я б постояла і послухала)

доречі, я теж прокалювала свої всі надбання чавунні, так воно якось краще смакує

Reply

photus April 26 2012, 05:29:46 UTC
я ще толком не розбиралась, буду методом спроб і помилок. хлібопічки не маю, все ручками )

Reply


yusmal April 24 2012, 16:28:43 UTC
красіво, да.

Reply

photus April 25 2012, 04:14:34 UTC
)

Reply


Leave a comment

Up