хвастунішка

Apr 23, 2012 19:37

ура!
по-перше, купила справжній чавунний казан і тепер маю штуковину з якою хочеться обійматись, коли вона стоїть тепла на плиті з готовим пловом всередині ))
по-друге, освоїла Прокаливание высыхающего масла, але ще би додала шарів для пущєго блєска і шоколадності )


Read more... )

ето прєкрасно!, житіємоє, кулінда, фото

Leave a comment

rysika April 24 2012, 07:41:03 UTC
Багато повітря (дріжджі активно спрацювали), мало будівельних матеріалів (борошна, меленого мигдалю), от і падає.
І з таким тістом дуже важливо не стукнути-грюкнути і не відкрити духовку завчасно.
Ще сдоба падає, якщо компоненти були різної температури. У мене так пару разів було з кексом. Тому я тепер яйця-масло і все решта страюся витягти з холодильника за 4-5 год.
Казану заааздрю :)
У тебе там духовка з самоочищенням?

Reply

photus April 25 2012, 04:14:00 UTC
от всі кажуть про відкривання духовки.. але справа в тому, що у бєлонікі в рецепті (я робила все тютєлька в тютєльку) сказано, що треба відкрити і накрити форму фольгою. і коли відкрили, тісто вже впало, хоча перед тим було огого )
такщо мабуть таки 1 варіант - активні дріжджі, багато повітря. мабуть тому тісто так швидко росло у мене..

про самоочищення не знаю

Reply

rysika April 25 2012, 05:23:22 UTC
на момент відкривання вже б мала зафіксуватися.
А може там слоненя яке пробігало? :)))

Reply

photus April 26 2012, 05:28:56 UTC
нє, слонікі були під наглядом ))

Reply

rysika April 26 2012, 05:56:13 UTC
значить дійсно, було забагато газу

Reply


Leave a comment

Up