Струдель з ябками для лінюхів

Mar 16, 2008 14:46

Поки чоловіки міряються інтелектом я тим часом розкажу, як давніше робились-мо з паном Бодзьом лінивого струдля з ябок, цукатів, родзинок і інших смаколиків.
Тре -
вірменський лаваш (такий тонкий, пакований по три)
кільо ябок - ліпше квасних і крухих, як шара ренета
3 лижки масла
пів шклянки роздинок
троха горіхів
троха цукатів
пів пачки крухого печива
Read more... )

печене, готованнє для лінюхів, смачне щось

Leave a comment

Comments 24

crazy_skipper March 16 2008, 13:07:46 UTC
Начебто нескладно. Спробую! Дякую за рецепт.

Reply

pani_stefa March 16 2008, 13:15:09 UTC
То дуже просто (:
І ще 2 ідеї на додаток -
1. в ті лаваші за аналогічним принципом можна пхати все що завгодно - гриби, фарш, тушковану капусту....Тільки якщо начинка має жир - масла не тре. Але тоді зверху можна посмарувати яйцем і присипати кмином, чи перцем, чи сезамом...
2. Можна робити маленькі налисники з будь-якою начинкою і обсмажувати на олії. Особливо рекомендую - твердий тертий сир. Часу займає - мінімум, а результат - дуже і дуже...

Reply

(The comment has been removed)

pani_stefa March 17 2008, 07:54:22 UTC
ага, тільки троха попередньо обсмажити з цибулькою і заправити спеціями

Reply


soncezajchyk March 17 2008, 09:58:31 UTC
о, я колись вигадала таке саме. але замість лавашів - готове листкове тісто.

Reply

pani_stefa March 17 2008, 10:06:09 UTC
ну, в тому то й річ, шо на струдель листкове то вже не те - вже буде просто пиріг (: а лаваш - прівний і якраз як має бути.

Reply

soncezajchyk March 17 2008, 10:10:36 UTC
"прівний" - в сенсі прісний? Вот це мене якраз і смущає, шо прісний. Можна спробувати, звісно. Але якось слабко поки собі уявляю лаваш з солодкою начинкою Ну, то суб''єктивне, звісно.

Reply

pani_stefa March 17 2008, 10:24:11 UTC
ну так, пріСний... (:
і на струдель - якраз те. там начинка солодка і соковита. ну, і прошу не забувати шо то "лінивий перепис" я отже, обійшлося без замішування тіста на струдель і марудного його розтягування, тобто мета економії зусиль була досягнута цілком (:

Reply


markitka March 17 2008, 12:38:07 UTC
Обов'язково приготую! Дякую!

Reply

pani_stefa March 17 2008, 14:45:09 UTC
На здоров*я (: Там головне не пересушити, і потім почекати поки воно трішки зіпріє і зм*якне. Можна ще полити люкром, або чоколядою, але то вже витребеньки (:

Reply

markitka March 17 2008, 14:50:32 UTC
так я правильно зрозуміла, що поверхню нічим не змазуємо?

Reply

pani_stefa March 17 2008, 15:15:46 UTC
ну для струдля ми нічим не мазали, тільки в процесі випікання довелося декілька разів трішки зкропити водою, бо тісто пересихало, а ябка були ще сирими.
А для солених начинок смарували яйцем і присипали кмином і сезамом.
Але, я думаю, то не принципово, можна і для солодкого чимось змазати...

Reply


ja_jalynka March 17 2008, 15:22:52 UTC
аж ми слинка той-во-во... ммм...

знаєте,панусю, вам пора книженцію компілювати... так і бути-без наших коментів,пощо вони там, але прошу си подумати надж тим питанням! :)

Reply

pani_stefa March 17 2008, 15:24:22 UTC
та йой, я й без книжки маю чим ся зайняти... хіба на старість впорєдкую (:

Reply


overdrv March 21 2008, 11:53:19 UTC
Яблука для Лінюхів....
Гм, це мабуть про Apple for Linuxiods? 8-)

Reply


Leave a comment

Up