Поки
чоловіки міряються інтелектом я тим часом розкажу, як давніше робились-мо з паном Бодзьом лінивого струдля з ябок, цукатів, родзинок і інших смаколиків.
Тре -
вірменський лаваш (такий тонкий, пакований по три)
кільо ябок - ліпше квасних і крухих, як шара ренета
3 лижки масла
пів шклянки роздинок
троха горіхів
троха цукатів
пів пачки крухого печива
цинамон і цукор
На початок, чистимо ябка, і ріжемо на плястерки.
Розстилаємо листок лавашу, легенько смаруємо маслом, кладемо ще листок лавашу, але із зміщенням вбік на третину ширини, знову смаруємо маслом - і ще кладемо листок - тепер зі зміщенням в другу сторону. Має вийти така велика площа, яку знову троха смаруємо маслом. Тремо на терці крухе печиво і посипаємо зверху лаваші.
На то - посічені ябка, запарені родзинки, посічені і троха підсмажені горішки, цукати. Зверху все посипаємо цукром і цинамоном.
Загортаємо в роляду по вужчому краю, підгинаючи боки всередину.
Ставимо на посмаровану товщом бритванку і печемо на невеликому вогні десь пів години, може й більше. Я буде дуже сохнути - трошка зволожуємо водою.
Як зпечеться - має трішки постояти, щоб був соковитішим.