А мій бідончик жене самогончик...

Dec 03, 2017 18:44

Здійснилося! Причому не вперше, а вже втретє, просто не хотів хвалитися одразу, вирішив, що треба принаймні тричі переконатися, що все в порядку. Отже, 24 жовтня цього року я нарешті здійснив давній задум, і в кооперації з перевіреним товаришем перейшов у статус виробників міцного алкоголю, у вульгарному трактуванні - самогонщиків.



Результатом трьох вдалих спроб стали дев'ять літрів міцного й при цьому чистого напою, отриманого з суміші складових, серед яких відходи виноробства, старе варення, підготовлені яблука, груші та сливи тощо.  Ми ж тільки вчимося, а отримувати ідеальні продукти типу грушівки чи сливовиці плануємо в майбутньому.



Таким чином я не лише почав забезпечувати себе власним дистилятом, яким замінив "ректифікати" років з десять тому, не в останню чергу завдячуючи корисному кацапові Алєксандру Ніконову, який свого часу вів потужну агітацію на користь такого вибору.  А й зробив практичний крок в напрямку проголошеного гасла Геть від Москви - геть від "водкі"!

Втім, розслаблятися не варто. По-перше, наша держава до сих пір так і не відмінила переслідування винокурів, про що свідчить Стаття 176. Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення  Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП):

"Виготовлення або зберігання без мети збуту самогону чи інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення, виготовлення або зберігання без мети збуту апаратів для їх вироблення - тягнуть за собою накладення штрафу від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян".

(Науково-практичний коментар:  Об'єктом цього правопорушення є суспільні відносини у сфері громадського порядку та охорони здоров'я населення.  Об'єктивна сторона правопорушення, передбаченого коментованою статтею, полягає у виготовленні або зберіганні без мети збуту самогону чи інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення, виготовленні або зберіганні без мети збуту апаратів для їх вироблення.  Виготовлення самогону - це приготування алкогольної маси із вмістом спирту етилового понад 12% кустарним способом з продуктів бродіння (буряк, картопля, цукор тощо). При виготовленні винним хоч би з частини алкогольної маси міцного спиртного напою або приготування закваски і одночасне зберігання ним самогонного апарата дії його належить кваліфікувати як закінчене правопорушення. Міцні спиртні напої домашнього вироблення - це продукти, одержані кустарним способом шляхом спиртового бродіння цукромістких матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів із вмістом спирту етилового понад 12%. Апарати для виготовлення самогону чи інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення - це пристрої, які використовуються для приготування алкогольної маси кустарним способом з продуктів бродіння. Зберігання самогону чи інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення, апаратів для їх вироблення - це їх тримання (приховування) у певних умовах, які дозволяють зберегти ці продукти від псування. Самогон та інші міцні спиртні напої домашнього вироблення, апарати для їх вироблення органами внутрішніх справ (міліцією) вилучаються в осіб, які вчинили таке правопорушення, і після розгляду справи знищуються.  Суб'єктивна сторона правопорушення характеризується наявністю вини у формі прямого умислу. Суб'єктом правопорушення є особа, якій виповнилося 16 років).

Наявність цієї ганебної статті в нашому законодавстві демонструє, що на шляху до Звільнення ще багато гострого каміння, і дух Ганни Гопко витає над ними.

Про те, чому Тоталітаризм в усіх його проявах намагається залізти не лише в кишені та труси громадян, а й обов'язково також і до їхніх кухонь, я розмірковував в одному з моїх улюблених постів ще у 2011 році. До речі, в ньому присутній і мій заповітний бідончик. Того року ми з вище згаданим товаришем вперше спробували стати на шлях домашнього винокуріння, але невдало, і довелося чекати ще понад шість років:

Тоталитаризм и Кухня (к вопросу про процент жиров у маслі)

ОНИ наступают!, самогон-вино-пиво

Previous post Next post
Up