Leave a comment

Comments 3

Одна з нескінченних тем alex009p October 3 2013, 17:23:45 UTC
Ця тема обговорювалася такими особистостями за всю історію людства ( ... )

Reply

Re: Одна з нескінченних тем lvivil October 4 2013, 07:48:41 UTC
... дякую за увагу до допису та коментар!

так, тема складна...)

<всі мають право на свій погляд> - безперечно, так і є...

<Власне, про це і йдеться в наведеному тексті. Одному з мільйонів на цю тему.> - так є. Зауважу тільки, що мільйони текстів - то статистична констатація. Ці мільйони текстів - не рівноцінні за форматом і внутрішнім змістом. Їх можна класифікувати на групи: як за формальн7ою точкою зору, так і за глибиною та чіткістю мислення вже в рамках кожної з таких груп.

<Віра і вірування ... стає невід’ємною частиною сутності людини ..., коли людина пропускає через себе отримані знання і підсвідомі відчуття, залишаючись наодинці сама із собою.> - ну, це зрозуміло. Питання не в тому, а в іншому - Ви ж самі вище написали "колективна інтерпретація"... колективна... Тобто йдеться про релігію, як суспільний феномен. Навіть більше - про суспільні колективні прояви того феномену, і тут неможливо не погодитись, що в тому проявляються такі явища, як суспільна-колективна психологія, наприклад, а за нею - інші психологічно- ( ... )

Reply

Re: Одна з нескінченних тем alex009p October 4 2013, 09:58:16 UTC
"... загалом я хотів сказати, що люди потребують пастирів, але з тою роллю не справляються ні сучасні науковці, ні релігійні діячі, ні політики..."
Саме так і є...

Reply


Leave a comment

Up