геніальна система освіти

Nov 13, 2008 21:51

Скоро сесія. Я почала з'являтися в універі. Чекала викладачку і чула з аудиторії уривки лекції... студентам розказували, як писати матеріали "по результатам прес-конференції". Умілітєльно було так послухати). Як те, з чим ти стикався лиш на практиці, звучить в теорії). Якось страшно і складно воно звучить).
Ггг... нарешті виловила викладачку. ( Read more... )

маразм, реалії, універ, робота

Leave a comment

Comments 22

rainy_lily November 13 2008, 21:46:31 UTC
кгм, ну загалом журналістика - то не наука, то практика. так шо це азагалом трохи смішно - вчити на журналістів теоретикою. але в нас молоді викладачі самі працювали і працюють паралельно з викладанням, пишуть. а старі вже всьо забули))))

Reply

ler_la November 14 2008, 08:34:09 UTC
після вчорашнього відвідування універу у мене назріла ідея для геніального спецвипуску студентської газети, якщо така взагалі у нас є))))). гггг... я навіть готова стати тимчасово її редактором і роздуплятором журналістів, якщо справжньому керівництву то буле влом чи стрьомно робити)))). аби цензура універська не прирізала, бо те, що я запланувала буде жорсткувато трохи).
одним з пунктів того всього буде з'ясування того, де наші викладачі, особливо молоді, і саме ті, які викладають фахові предмети а-ля "як написати замітку", працюють, працювали... ну і ще купа похідних питань).

Reply


gnat13 November 13 2008, 22:38:15 UTC
на другому курсі мав суперечку з викладачкою англійської мови....
почали сперечатися про граматику (в той час ше шось трохи знав)....
закінчилося тим, що викладачка вилетіла з аудиторії з істерикою, що вона закінчила філологію, а не я, і ше вона була в Англії місяць, тому вона краще знає....)))))))
в цей час одногрупниця, яка прожила в Штатах рік по програмі обміну сиділа і тільки посміхалася..... викладачка таки була неправа)

Reply


(The comment has been removed)

ler_la November 14 2008, 08:35:48 UTC
а ти теж в шеві вчишся?
ну так, на теорії журналістики і ми закони переписували. але то задавалося мабуть з єдиною ціллю - якщо студент хоч щось з того законспектує, то хоч щось знатиме (принаймні до заліку)))), бо інакше стимулу прочитати і начитатися законів у студентів не дуж і знайдеться)))

Reply


galari November 14 2008, 06:56:31 UTC
я, кАнешно, не захищаю непрофесіоналів-викладачів, але хотіла б висловити свою думку стосовно цього питання:)
Нормальний молодий! професіонал ніколи на таку зарплату не піде, тому що прожити на неї неможливо працюючи в одному вузі, маючи наукову ступінь, і молоду сім'ю. Це реалії життя, тут тре бути або блатним, і тому типу виделуватися перед студентами (самостверджуватися у своїх недознаннях), або ж боятися працювати деінде, і вибирати менше зло, або ще якісь причини але явно не єфективні.

Або ж, всупереч ситуації, мати призвання)))) і працювати в задоволення, для себе (навіть не зважаючи на низьку оплату). Але такого мотиву може на довго і не вистачити:))))

Reply


myrko November 14 2008, 07:46:33 UTC
оооо... Рідна "Теорія журналістики". На 4 курсі я вже мав достатню практику, аби з насолодою вслухатися в слова викладача (старпьора, який про журналістику читав хіба в радянських підручниках, а сам займався видавничою справою і це виходило, до речі, в нього не найгірше) і щоразу дивуватися, а деколи й душити в собі приступи сміху ( ... )

Reply


Leave a comment

Up