Печыва бісквітнае з трускаўкай і вяршкамі

Jun 07, 2011 23:35



Выхад: 8 порцый

700 г свежай трускаўкі,

1/4 шклянкі цукру для трускаўкі,

1/3 шклянкі цукру для тэсту,

1 ст. лыжка цукру для выпечкі,

2 1/2 шклянкі мукі,

115 г халоднага несалёнага сметанковага масла,  нарэзанага на маленькія кавалачкі,

2 1/2 ч. лыжкі пекарского парашка,

1 ч. лыжка солі,

1 шклянка малака,

1 шклянка густых вяршкоў,

1-2 ст. лыжкі цукру для вяршкоў.

Загадзя разагрэць духоўку да тэмпературы 220°С. Падсаладзіць трускаўкі: выдаліць пладаножкі і нарэзаць на чвэртачкі; змяшаць у невялікай місцы з 1/4 шклянкі цукру. Пакінуць да ўтварэння сіропу, перыядычна памешваючы, не менш, чым на 20 хвілін.

У рабочай чашы кухоннага камбайна змяшаць муку, сметанковае масла, 1/3 шклянкі цукру, пякарскі парашок і соль да ўтварэння буйной крошкі. Уліць малако; замясіць цеста.

Выкласці цеста на злёгку прысыпанную мукой рабочую паверхню; рукамі, абсыпанымі мукой, акуратна расцягнуць цеста ў прамавугольнікавы пласт (20 х 10 см).

Прысыпаць вялікі нож мукой; разрэзаць цеста на 8 квадратаў. Перакласці на бляху; пасыпаць 1 ст. лыжкай цукру. Выпякаць ў духоўцы да залацістага колеру на працягу 25-30 хвілін; астудзіць на блясе.

У глыбокай місцы ўзбіць 1 шклянку густых вяршкоў да ўтварэння мяккай пены. Пасыпаць вяршкі 1-2 ст. лыжкамі цукру; зноў ўзбіць, пакуль мяккая пена не вернецца.

Пры падачы разрэзаць бісквіты падоўжна на 2 роўныя часткі; выкласці на кожную частку пласт трускавак і ўзбітых вяршкоў.

© Святлана Калтовіч, 2011 г.



выпечка, трускаўкі, печыва, вяршкі

Previous post Next post
Up