Як пазнаць ці свежыя яйкі?

Sep 07, 2011 23:45

Найболей дабраякаснымі з(апостраф)яўляюцца яйкі да 14 дзён з моманту іх выкладкі. Калі ў яйках пачаліся гніласныя працэсы, то пры іх прасвечванні бачныя цёмныя плямы. Свежыя яйкі празрыстыя. Бялок іх жэлепадобен, жаўток не разліваецца. У нясвежых яйках частка вады, змешчанай у бялке, пераходзіць у жаўток, у выніку чаго пры разбіванні яйка жаўток разліваецца, а бялок таксама выглядае вадзянісцей звычайнага.

Яйкі захоўваюцца больш працяглы час, калі яны змазаны тонкім пластом тлушчу ці яечным бялком, што перашкаджае пранікненню ў іх паветра.

Распазнаць, ляжалае яйка ці свяжэй, можна, апусціўшы яго ў канцэнтраваны салёны раствор (125 г солі на 1 л вады). Свежае яйка апынецца на дне, ляжалае ўсплыве, а малаляжалае будзе плаваць пасярэдзіне.
© Святлана Калтовіч, 2011 г.



кулінарныя хітрасці, артыкул

Previous post Next post
Up