Розшифровки символізму - ч. 1

Jul 10, 2012 01:10

У продовження попереднього посту

Отже, символи.

Почнемо із назви студії - Heliofant. В логотипі буква О обігрується як небесне тіло, на орбіті якого інше небесне тіло. Це може бути Земля і Місяць, або Сонце і Земля; судячи з helio - напевно таки останнє.


Read more... )

Leave a comment

Comments 8

instant_dan July 9 2012, 23:12:24 UTC
Ок, доповню картину.

Ліліт, демониця - перша дружина Адама. За іншою версією - жіноче начало Бога, довіра, жінка відторгнута патріархальним ладом. Переступ першої заборони - означав страх батьків за дитину. Дитина-ж водночас завжди пізнає лише через переступ, бо через поступ можна лише наслідувати.

Образи в неї за спиною - її ілюзії, йотуни. Потім ці-ж йотуни на крижаному кораблі за спиною Осами.

По сюжету там ще кілька образів - Тор (молоток), Кронос (серп), у руках чувака в калюжі.

+ декілька Локі-Гермесів, + скарабей (гігієна, сонце), + доведене до комічного абсурду даліївське "передчуття війни" - в образі баби, що танцює і різько стає плідною.

+ хтонічний вихор над статуєю свободи - один з образів Тибетської Книги Мертвих (яка насправді про життя і нірвану, но то вже спершу гляньте коментар Юнга)

Reply

instant_dan July 9 2012, 23:15:09 UTC
окрім того, "йотуни" з-за спини аліси нагадують "воскове життя" - існує один мультик про воскових чувачків, що несуть вогонь і тануть, але живі, допоки при світлі вогню, бо інакше застигають. І саме застиглі антропоїди за спиною Аліси - Ліліт виглядають таким чином.

Reply


yurrray July 10 2012, 05:07:42 UTC
LC може бути скороченням від Люцифер (Lucifer - "світоносний"). в якомусь фільмі це обігрувалося як персонаж, якого звали Луі Сайфер.

Reply


yurrray July 10 2012, 05:18:04 UTC
словом ієрофант також позначають древньоєгипетських жреців, які володіли повнотою знань і влади в Єгипті і схоже дали початок єврейській та європейській окультній традиціям та відповідно "проекту поневолення". тема єгипетського жрецтва кілька разів обігрується у мультфільмі. в його кінці, коли пробуджений "Ісус" пливе назустріч сонцю, попереду одна за одною руйнуються піраміди Гізи.

Reply

horbal July 10 2012, 08:06:52 UTC
так, так :) я до цього ще не дійшов просто :)

Reply


gellir_hvass July 10 2012, 06:03:30 UTC
Про Буша: він же там як раз намагається відгадати слово, за співзвучністю із кінцівкою ...tion: shame on... shame on you! Очевидно, це мусить бути якимось відомим його "перлом", треба попитати в омериканців.

Reply

gellir_hvass July 10 2012, 06:16:46 UTC
знайшов - це як анекдот, шо його росказав Овощ у Савіка Шустера: http://www.youtube.com/watch?v=eKgPY1adc0A

Reply

goyko_mitij July 11 2012, 10:06:35 UTC
"Есть в Теннеси одна старая пословица - я знаю, что это в Техасе, но, наверное, в Теннеси - которая гласит: обмани меня один раз - стыдно... как тебе не стыдно. Обмани меня один раз - и больше тебя не обдуришь"

Reply


Leave a comment

Up