Розшифровки символізму - ч. 1

Jul 10, 2012 01:10

У продовження попереднього посту

Отже, символи.

Почнемо із назви студії - Heliofant. В логотипі буква О обігрується як небесне тіло, на орбіті якого інше небесне тіло. Це може бути Земля і Місяць, або Сонце і Земля; судячи з helio - напевно таки останнє.



Heliofant є також посиланням на слово hierophant - ієрофант, верховний жрець, той, хто пояснює священні поняття (http://en.wikipedia.org/wiki/Hierophant), а також карта таро (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Hierophant).



Тобто назву студії можна перекласти як "сонце як учитель" чи "сонце як верховний жрець"

Назва відео - "Я, домашній цап II" - відсилає до терактів 11 вересня 2001 року. Книжку про домашнього цапа або козла (pet goat) читав Буш коли йому повідомили про вибухи. Те, що це частина 2, натякає на повторення аналогічної події (як натякають самі автори - false flag event). Цап або козел - один із окультних символів. Козла бачимо на сатанинській пентаграмі, а також на карті таро "диявол"



Ще одна карта таро, яка (з натяжкою) представлена у відео - це повішений, але про це згодом.



Відео починається із території за колючим дротом, концтабору в снігах. Із ящика висовує голову цап, на лобі у нього штрихкод і цифри 666. На ящику крейдою намальований чувак з пістолетом і собакою, що гавкає "woof". Двічі ув'язнений. ??? Під час того, як на дитячих кубиках випадає назва відео, цап, очі якого ніби гіпнотизують когось (нас?), гойдає головою убоки, ніби заперечує щось.



Наступними після титрів бачимо диявольські руки ляльковода (це Драко) - одна в крові, на іншій гроші - золотий перстень із $. Лялька - Джордж Буш. На голові у нього паперовий ковпак з буквою D - dunce, дурник. Такі ковпаки одягали на початку минулого століття на Заході (в Британії та Америці) у школах тупуватим учням. Всі інші пояснення, типу, що D це devil - і тд - не катять.



Буш грає власне дурника, танцює, привертає до себе у увагу в світлі прожектора у формі пятикутної зірки (пентаграма, а також елемент американського прапора).



Весь "фон" виступів Буша дуже цікавий. Зліва висить карта США, на якій позначено місця катастроф - вибух в Оклахома-сіті (1995), 911 - НьюЙорк (2001), Новий Орлеан, знищений ураганом Катріна (2005), вилив нафти у Мексиканській затоці (2010). Поруч висить картинка з совою. Сова - символ мудрості і таємної влади (http://en.wikipedia.org/wiki/Bohemian_Grove).

Нижче - сніжинки-витинанки з чітко позначеними зірками Давида по центру ("у всьому винні жиди"?).

На дошці з одного боку від Буша палаючий будинок (страх, терор?), з іншого - акула (хижацтво). Зверху на дошці - хуй, що кінчає (хіть, порнографія, експлуатація інстинктів; розміщено вгорі - значить це найголовніше). Далі на дошці ніби хтось грав у "повішеного", коли потрібно відгадувати слово. Зашифроване слово - еволюція. У того, хто його відгадував, явно пішло багато часу на це - залишилася одна спроба, і, судячи з попередніх інтелектуальних потуг, це вона теж може закінчитися невдачею :) Повішений - також аллюзія на відповідно карту таро (але навряд).

Під дошкою висить ряд картинок.



F=-F -- відсилка до третього закону Ньютона, закон дії та протидії, що у вульгаризованому викладі може звучати як «на всяку дію є рівна протидія».

Дві півкулі мозку, раціональне та ірраціональне, самість та суспільність, розірвані, відділені одна від одної. Тут же дракон (Драко?), який зазіхає на одну з півкуль, або ж розриває їх між собою (?). Ближче до вчительки висить схематичний малюнок серця, сердечка також намальовані на дошці. Тобто серця (сердечність?) - з її боку. Хто вона? Дуже схожа на ту саму вчительку, що була із Бушем у класі 11 вересня. Можливо, образ простих людей (?)



Найцікавіше вгорі - над шкільною дошкою зображено еволюцію - від риби до мавпи і до людини. Передостання людина тримає в руці пістолет. Остання стадія еволюції - людина просвітлена (спалах навколо голови), або яка усвідомила свою божественну сутність. Від попередньої стадії її відділяє смужка прозорого скотчу (тобто відклеїти його зовсім не складно). На годиннику - рівно 12. Що це? 12 дня, чи 12 ночі? Чи 12 рік? Або просто кінець одного і початок іншого, межа?



Буш кривляється, валяє дурня, і перетворюється на Обаму - такого розумного і елегантного веселуна (на голові така квадратна шапка випусника університету, вченого). Але він так само маріонетка, навіть коли сміятися йому підказує телесуфлер (LOL).



В цей час ми бачимо Лілі - саме для неї була вся попередня вистава. Вона сидить у класі серед 12 "големів" чи скам'янілих дітей, обвитих колючим дротом, в руках у неї яблуко. На стіні за нею кролик (follow the whit rabbit, відсилка до Аліси в країні чудес, і до Матриці), на іншій стіні олень (?). Світло гасне, стає видно вихід (підсвічений вогнем), Лілі розуміє, що "яблуко (пізнання добра і зла??) - не її, воно належить комусь іншому". Лілі зрозуміла, що її обдурювали. Хто така Лілі? ще одна алегорія на людство?



[Навколо неї золотисте коло, а поруч пляма. Це нагадує логотип студії Heliofont, було б логічно, що велике коло - Земля, мала пляма - місяць (але скоріш за все це не так). ]

Вона впускає яблуко, воно котиться через чорну і білу літери LC, зупиняється біля черевика Буша/Обами, і розколюється навпіл. На черевику Обами намальований китайський єрогліф "людина" (втім це може бути просто співпадіння). Черевиком він притиснув монету, на якій бачимо британську корону.



Питання - що значить LC?

Із двох різних зернят одного яблука (яке не належить їй, яке їй напарили) паростки об'єднуються в один і народжують лотос, символ любові, чистоти, просвітлення (дві півкулі землі об'єднаються?). Саме цього БО/Б боїться, і по його обличчю стікає крапля поту.



На стіні школи у вигляді графітті написано Psalm 23. Псалом 23 звучить так:

Господь береже мене і нічого мені не бракуватиме. На місці зеленім, там Він оселив мене; коло води спокійної виховав мене. Душу мою навернув; навів мене на стежки правди задля Імени Свого. Бо, коли піду навіть у тіні смертій, не боятимусь зла, бо Ти зо мною; жезл Твій і палиця Твоя - вони потішили мене. Ти наготовив передо мною стіл на очах гнобителів моїх; Ти намастив оливою голову мою, і чаша Твоя, що упоює, - найкраща. І милість Твоя буде йти за мною по всі дні життя мого, і оселюся в домі Господнім на довгії дні.

На годиннику на вежі теж рівно 12.

Прапор США порваний на дві половини (розпад штатів?), щоб уже всім стало все зрозуміло, наочно показані вежі-близнюки, які руйнуються.

"Синє дитя", оберігач вогню із сумом падає у море.

Саме у цей момент починає свій рух "човен Анубіса". Анубіс - син Осіріса і бог потойбічного світу.
Previous post Next post
Up