I, pet goat II

Jul 08, 2012 12:35

Нова і невідома раніше анімаційна студія Heliofant випустила надзвичайне відео, яке, за їх словами "є історією про вогонь у серці страждання", і "подає критичний погляд на події останнього десятиліття, що сформували наш світ". Втім, символізм, яким наповнено кожен кадр фільму, а також, в першу чергу, сама назва відео і назва анімаційної студії, свідчить, що це не просто рекламний ролик нової команди аніматорів.


I, pet goat II from Heliofant on Vimeo.

Як відомо, саме книжку під назвою "I, pet goat" ("цап-домашня тварина") читав дітям у класі Джордж Буш, коли його повідомили, про напад на Всесвітній торговий центр у Нью Йорку 9 вересня 2001 року (911). А потім ще 7 чи скільки там хвилин сидів з перевернутою книжкою і робив вигляд ніби нічого не відбулося. Назва "I, pet goat II" натякає на другий акт, продовження "911".



Багато образів у цьому відео є очевидними, а багато потрібно розшифровувати, деякі нюанси просто не помітні з першого разу.

Отже, головні дійові особи, як їх представляють на своєму сайті (http://www.heliofant.com/) автори:



Вогонь правди
Це ТИ!!! У той момент, коли усвідомлюєш своє синівство відносно Божественного та братерство з людством!!!



БО/Б
Політична маріонетка, дає ілюзорний вибір між "лівим" і "правим", ще один шар, рівень у позбавленні тебе громадянських прав, відволікає тебе, поки Драко плете свою павутину.



Лілі (Лілія)
І раптом Лілія прийшла до приголомшливого усвідомлення: "Це яблуко не моє", подумала вона. "Воно належить комусь іншому".



Sun-Sue (Сан-Сью)
Хоробро чинить опір тим, хто її поневолить.



Аалі
Кружляюче серце ісламу прокинулося для одного правдивого Бога! Він вільний і не потребує контролю.



Хуан "Пепіто"
Після років економічної експлуатації та деградації довкілля, Хуан "Пепіто" має однозначне відчуття, що він тоне.



L'enfant Bleu (Синя дитина, дитина індиго -?)
Оберігач полум'я.



Madame Q
У мадам Q основна точка страждання це секс. Це придушення (репресія) або поблажливість?
Ми не знаємо. Але, безумовно, сором там є.



Людовік
Латиною ludo означає грати і ovis (ovum/ovis) може означати яйце. Яйце є символом потенціалу, генетики, і душі. Ovis також латиною може означати овець. Але насправді, Людовік походить від германського ім'я, що означає "прославлений у боях".



Драко
Чаклун, невидима рука і дух безумства, що прагне все більшого контролю через обман, брехню, отруєння, облудні провокації під чужими прапорами, війни, і через гори бюрократичних і юридичних структур, щоб висмоктати енергію жителів землі. Він боїться світла дня і боїться самого життя, тому діє в тіні. Його найбільша сила - у тому, що він контроює випуск грошей.



Pietà (Жалість, оплакування)



У коробці



Skullduggery (шахрайство)



Іще шахрайство



Здобич



Сум (sadness)



Lady Helotry
Автори відео створили це слово як антонім до Liberty (Свобода). Helot - це ілот, раб, слуга, кріпак. Тобто українською можна перекласти як Пані Кріпацтво.

Поки все. У цей пост буду додавати також розшифровку символів у кожній сцені.
Приємного перегляду!

Продовження аналізу тут
Previous post Next post
Up