В Німеччині впровадили гендерні квоти

Sep 21, 2012 18:41

Верхня палата німецького парламенту, Бундесрат, схвалила закон, що зобов’язує великі компанії впровадити 40% квоту для жінок у раді директорів.

Цей закон запропонувала опозиційна Соціал-демократична партія, його підтримали також Зелені і Ліві, але в консервативних партіях, що формують нинішній уряд, думки з цього приводу розділилися. Частина була за ( Read more... )

государство

Leave a comment

Comments 19

maryxmas September 21 2012, 16:52:23 UTC
дякую, цікава новина.

Reply


(The comment has been removed)

noddeat September 21 2012, 18:21:29 UTC
Ви переплутали ФРН з РФ.

Reply

(The comment has been removed)

noddeat September 21 2012, 20:42:17 UTC
переплутали, інакше б не написали повну маячню. або переплутали рік з 1933-м, таке теж буває. однак, зараз 2012-й, в країні впровадили гендерні квоти, жінка є федеральною канцлеркою, у (спільні) сауни заборонено входити у одязі,
а про пусі райот і дійсно написали всі впливові ЗМІ, так що якщо у них колись виникне бажання отримати там статус біженця, ніхто не відмовить.

Reply


pan_baklazhan September 22 2012, 13:00:01 UTC
А якщо в компанії їх (жінок) нема в достатній кількості - наймати з вулиці?

Цум байшпіль, є в мене товариш, що має невеличку будівельну фірму - він, його друг-пайщик та кілька найнятих робочих. Ось роблять вони ремонти роками, зростають, стають великою фірмою. При цьому жінок в них практично нема - хіба прибиральниця та пару жінок в бухгалтерії. Бо ж тягати цеглу чи мішати бетон серед жінок не так вже й багато. Кажуть, в Києві є ще жінки-штукатурниці, але на Закарпатті я таких не бачив вже років із 20. За логікою німецьких законодавців, таку будівельну фірму доведеться закривати - або ж хлопці мусять набрати в менеджмент абсолютно сторонніх людей (жінок), які до їхнього бізнесу не мали жодного стосунку.

Ліві такі ліві...

Reply

noddeat September 22 2012, 13:08:03 UTC
ви не зрозуміли. те, що ви описали, не є великою фірмою. Йдеться про компанії, які представлені на біржі (eG, AG і тп), а ваше GmbH чіпати ніхто не буде.

по-друге, читайте уважно: йдеться про жінок у раді директорів. там не бетон мішають, а віскі п’ють і в стелю плюють.

Reply

pan_baklazhan September 22 2012, 15:23:59 UTC
Ну, "лиха беда начало". Є прецедент - від 250 працівників. В наступній хвилі можна знизити планку й до 100, а там і 50.

Про ради директорів - ви в них були? Чи уяви про плювання в стелю запозиченні з російських серіялів про компанії типу "Зімалєто" ?

Reply

noddeat September 22 2012, 15:39:24 UTC
>Ну, "лиха беда начало". Є прецедент - від 250 працівників. В наступній хвилі можна знизити планку й до 100, а там і 50.

Ви так кажете, ніби це щось погане.

>Про ради директорів - ви в них були? Чи уяви про плювання в стелю запозиченні з російських серіялів про компанії типу "Зімалєто" ?

Я в них не був. Але точно знаю, що там не крутять бетономішалку і лопатами не махають. По-друге, українське будівництво, яке складається з 100% чоловіків, ми всі бачили. Порівняймо його з німецьким, де жінок хоч і мало, але вони є, і не будемо нести нонсенс.

Reply


pan_baklazhan September 22 2012, 16:51:17 UTC
Загалом, це прогнозований крок в напрямку, описаному новим Орвелом ХХІ сторіччя, Беном Елтоном:

"Траффоррд узнал голос - он принадлежал Кассию, самому старшему из всех служащих на их этаже. Кассию не поручали никакой работы: его наняли только ради того, чтобы ни у кого не нашлось повода упрекнуть правительство в дискриминации по возрастному признаку. От него требовалось лишь сидеть в углу, рядом с женщиной-инвалидом в кресле-каталке, и быть старым. Вообще-то они вовсе не относились к разряду недееспособных. Оба были умными людьми с высокой компьютерной грамотностью, да и вся работа в Госбанде была до примитивности простой и абсолютно бессмысленной, так что скорость её выполнения не имела никакого значения. Просто ввод данных не входил в круг их обязанностей. У них была одна обязанность - демонстрировать всеобщее равноправие."
http://pan-baklazhan.livejournal.com/16853.html

Reply


Leave a comment

Up