Попрігашка під пресом

Jan 28, 2015 14:45

В своєму блозі я вже викладала рецепт закарпастької попрігашки, цього ж разу я хочу представити її варіацію. Взагалі існує декілька видів приготування закарпатського сала, і це один з найсмачніших варіантів . Смачного :)





Сало 700 гр (це може бути підчеревина або будь-який шматок мякого сала з шкіркою)
Паприка 4 ст.л.
Сіль 1 ст.л. (можливо і більше)
Часник 7 зубчиків
чорний перець



Сало натерти часником (пюре) і натерти сіллю. Поставити у харчову плівку на 1,5 доби. Довести воду до кипіння, поставити сало і готувати 30-40 хв на середньому вогні. Вийняти з води і відразу натерти паприкою і посипати чорним перцем. Попрігашку покласти між дощечками і зверху поставити щось важке (гирі 5 кг, наприклад) на декілька годин. Зберігати попрігашку в холодному місці. Тоненько нарізати сало і викласти на хліб, неймовірна закуска :)




Сало 700 гр (это может быть грудинка или любой кусок мягкого сала со шкуркой)
Паприка-4 ст.л.
Соль 1 ст.л. (возможно и больше)
Чеснок 7 зубчиков
черный перец



Сало натереть чесноком (пюре) и натереть солью. Поставить в пищевую пленку на 1,5 суток. Довести воду до кипения, положить сало и готовить 30-40 мин на среднем огне. Вынуть из воды и сразу натереть паприкой и посыпать черным перцем. Попригашку положить между дощечками и сверху поставить что-то тяжелое (гири 5 кг, например) на несколько часов. Хранить попригашку в холодном месте. Тонко нарезать сало и выложить на хлеб. Невероятная закуска :)



закарпатская кухня, свинина, бутерброды, венгерская кухня, закуски

Previous post Next post
Up