Тайський салат з кальмарами та морквою

Jan 29, 2015 20:58





Свіжі кальмари 2 шт
Морква 2 шт
Кунжут 1 ст.л. підсмажений
соєвий соус 2 ст.л.
рисовий оцет 1,5 -2 ст.л.
Рибний соус 0,5 ч.л.
оливкова олія 2 ст.л.
цукор 3 ч.л.
сухий імбир 0,5 ч.л.
кінза свіжа для подачі
густий соєвий соус для подачі

Кальмар, у мене був без нутрощів, але з шкіркою . Вийняти треба хітинову пластинку, вона дуже легко виходить. Далі занурити в окріп, після цього відразу в крижану воду. Після цього шкірка дуже легко знімається. Варити кальмара треба варити або до 3 хв або 30 хв, інакше буже жорстким. Я варила 2 хв, 40 сек. Порізати тонкими кільцями, додати стружками тонкими моркви і посипати кунжутом. Для заправки: змішати соєвий соус, рибний соус, оливкову олію, оцет, цукор, імбир. Полити заправкою салат і прикрасити кінзою та густим соєвим соусом. Смачного :)




Свежие кальмары 2 шт
Морковь 2 шт
Кунжут 1 ст.л. поджаренный
соевый соус 2 ст.л.
рисовый уксус 1,5 -2 ст.л.
Рыбный соус 0,5 ч.л.
оливковое масло 2 ст.л.
сахар 3 ч.л.
сухой имбирь 0,5 ч.л.
кинза зелень для подачи
густой соевый соус для подачи

Кальмар, у меня был без внутренностей, но с кожицей . Вынуть надо хитиновую пластинку, она очень легко выходит. Далее окунуть в кипяток, после этого сразу в ледяную воду. После этого кожица очень легко снимается. Варить кальмара нужно или до 3 мин или 30 мин, иначе буже жестким. Я варила 2 мин, 40 сек. Порезать тонкими кольцами, добавить тонкими стружками морковь и посыпать кунжутом. Для заправки: смешать соевый соус, рыбный соус, оливковое масло, уксус, сахар, имбирь. Полить заправкой салат и украсить кинзой и густым соевым соусом. Приятного аппетита :)



морепродукты, овощи, здоровое питание, соусы, морковь, азиатская кухня, фитнес питание, салаты

Previous post Next post
Up