Kepti ridikėliai

Jun 10, 2014 12:50

arba APIE TAI, KAIP KEPTUVĖS PAGALBA PAKEISTI ISTORIJOS EIGĄ


  

Eilinį sykį įsitikinau, kad patys nuostabiausi dalykai yra labai paprasti. Štai prašau, dar vienas to įrodymas - kepti ridikėliai.

Nu bliamba, rodos kas gali būti įdomaus tuose ridikėliuose?.. (suformuluokite sau šitą sakinį gražiau - man nesigauna :)) Pirmieji keli mažučiai pavasarinai ridisiukai - wow, skanu! Po to jau didesnis maišiukas - ok, padarysiu salotas (pusę suvalgom, pusę išmetu). Paskutiniai dideli ridikėliai dažniausiai tyliai pratūno šaldytuve ir dingsta šiukšliadėžėj. Ir net Lakis jų nevalgo, nors šiaip visokias kitokias daržoves tik duok. Negraži istorija gaunasi, aha...

Bet vos tik paragavau iš keptuvės vieną ridikėlį, supratau, kad nuo šiol viskas bus kitaip! Dabar aš juos visur medžiosiu ir kepsiu! O po to valgysiu vietoj bulvių!

Taip taip, vietoj bulvių, nes kepti ridikėliai - ne tik geras dietinis užkandis, bet ir fantastiškas nekaloringas garnyras prie mėsos, žuvies ir pan. Labai maloni tekstūra - ridikėliai gaunasi minkšti, bet neištežę, netgi lengvai traškūs, kažkuo primena pirmąsias šviežias bulvytes. O skonis beveik visiškai priklauso nuo naudojamų prieskonių, todėl galima naudoti pačius įvairiausius, savo mėgstamus. Tiks ir standartiniai bulvių prieskoniai, įvairios žolytės ir jų mišiniai. Netgi kokie lengvai egzotiniai, pvz. kokia Garam Masala visai įdomiai sužaistų. Norisi aštriau - galima pabandyti su čiliukais. Aš šįkart naudojau (gerai, galit juoktis, tik neilgai) "Lieknėjimo" prieskonius - labai tiko ir gavosi tikras dietinis patiekalas :)

Dabar didžiausia mano svajonė - paragauti šitų keptų ridikėlių su šašlykais arba ant griliaus kepta vištiena, turėtų būti labai skanu! Ir tiksliai žinau, kad mano svajonė išsipildys :)))

KEPTI RIDIKĖLIAI
(tikslių kiekių nerašau, vienai porcijai reikia daugmaž 2-3 gerų saujų ridikėlių)

ridikėliai
pora lašų aliejaus (šįkart naudojau paprastą saulėgrąžų, kitąkart būtinai bandysiu su kepintų sezamų aliejumi)
prieskoniai

- Ridikėlius nuplauti, nusausinti, nupjauti uodegiukus. Mažesnius palikti kaip yra, vidutinius perpjauti pusiau, didesnius ketvirčiuoti.

- Gerai įkaitinti keptuvę, įpilti porą lašų aliejaus, suberti ridikėlius. Maišant kepti 5-7 min., kepant ragauti, kad neperkeptų. Į kepimo pabaigą suberti prieskonius.

SKANAUS IR SVAJOKIT APIE PAPRASTUS DALYKUS, TADA SVAJONĖS GREIČIAU IŠSIPILDO!


užkandžiai, vegetariška, antras patiekalas, plepu-plepu, receptas, daržovės, dietinis receptas

Previous post Next post
Up