Kramblis su obuoliais ir bananais

Jun 15, 2014 08:56

IR  TEISINGO SEKMADIENIO INSTRUKCIJA


  

Aš ir vėl nežinau, ką daryti su pavadinimu. Tai kramblis, bet kiek suprantu, taisyklingai lietuviškai turėtų būti trupiniuotis. Betgi nelimpa man tas trupiniuotis prie šito kramblio! Todėl taip ir paliksiu.

Beje, trupi- krambli-niuotis labai skanus. Obuolių ir bananų įdaras ne toks vandeningas, kaip dažniausiai būna su uogom. O plutelė tiesiog pasakiška - lengvai traškanti, primena smėlinį sausainį. Vienu žodžiu dabar šitas obuolių - bananų kramblis mano favoritų favoritas.

p.s. TEISINGO SEKMADIENIO instrukcija įrašo pabaigoje.

KRAMBLIS SU OBUOLIAIS IR BANANAIS
22 - 25 cm kepimo formai

100 g šalto sviesto
100 g cukraus
100 g migdolų miltų
100 g kvietinių miltų

Įdarui:
600 g obuolių
3 bananai
1 citrinos sultys ir žievelė (be baltosios dalies!)
70 g cukraus

Papuošimui:
1-2 v.š. migdolų drožlių

- Sviestą sutarkuoti burokine tarka, užpilti migdolų ir kvietiniais miltais, cukrumi ir greitai rankomis sutrinti į trupinius. Arba viską sumesti į blenderio indą ir tą patį atlikti mechanizuotu būdu. Rezultatą kol kas paslėpti šaldytuve.

- Obuolius ir bananus supjaustyti kubeliais, sumaišyti su citrinos sultimis, žievelėmis ir cukrumi.

- Kepimo formą ištepti sviestu, sudėti obuolių - bananų įdarą, ant viršaus suberti šaldytus trupinius. Viską apibarstyti migdolų drožlėmis. Va toks grožis gaunasi:



- Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 50-60 min., kol trupiniai ant viršaus taps trapūs, o įdaras užvirs.



SKANAUS IR TEISINGO SEKMADIENIO!

Teisingą sekmadienį demonstruoja teisingo poilsio instruktorius Lakis:


bananai, lakis, migdolų miltai, obuoliai, saldūs kepiniai, receptas, šunys, plepu-plepu

Previous post Next post
Up