Serbentų morsas

Jun 07, 2014 22:41



Keistas tas žodis "morsas". Net ėjau ieškoti į interneto platybes, ar tikrai toks yra. Pasirodo, morsas tai "nealkoholinis gaivusis gėrimas, gaminamas iš vandeniu praskiestų vaisių ir uogų sulčių, paskaninant jas cukrumi". Ir tikrai, toks jis ir yra, tas keistas žvėris morsas - nealkoholinis, gaivus ir labai labai skanus.

Taigi, pas ką dar šaldikliai pilni praeitos vasaros serbentų, eikit po kutu - ten labai geras naudingo serbentinio MORSO receptas.

SERBENTŲ MORSAS

200g šaldytų serbentų
5 - 7 v.š. cukraus
1 citrina
1 l vandens

- Citriną kruopščiai nuplauti, gerai būtų su soda. Specialiu peiliuku arba daržovių skustuku atsargiai nupjauti ploną žievelės sluoksnį (be baltosios dalies). Iš likusios citrinos išspausti sultis.

- Šaldytus serbentus suberti į blenderio indą. Ten pat sudėti nupjaustytas citrinos žieveles, cukrų. Tuomet užpilti 200ml verdančio vandens ir blenderu malti iki vientisos masės.

- Supilti likusius 800ml vandens ir išspaustas citrinos sultis, dar kartą suplakti blenderiu. Perkošti. Atšaldyti.

- Gerti, gerti, gerti. Kai morsas pasibaigs  - pakartoti viską iš pradžių.

Į SVEIKATĄ, SKANAUS!


serbentai, gėrimai, receptas

Previous post Next post
Up