Рыхтуемся да Масленіцы

Feb 20, 2011 09:26

Чаму бліны лічаць традыцыйным блюдам рускіх? Яны прысутнічаюць у шмат якіх кухнях краін і ў тым ліку нашай. Бліны беларускія гаспадынькі гатавалі і падавалі з любымі дадаткамі - з мачанкай, з маслам, са шкваркамі, са смятанай, з капустай квашанай, з сочывам, з мёдам, з малаком, з грыбамі... гэты спіс можна працягваць і далей ( Read more... )

беларускія стравы, Кулінарыя

Leave a comment

Comments 8

pucjovaja February 20 2011, 08:42:09 UTC
Пэўна, смаката! Трэба неяк паспрабаваць, бо Алесь мачанку вельмі любіць!

Reply

azarkinm February 20 2011, 11:07:44 UTC
Абавязкова паспрабуй, думаю Алесю такі варыянт вельмі спадабаецца.

Reply


julker February 20 2011, 14:28:13 UTC
за бытнасьць у заакаяніі я неяк прызвычаілася што тоўстыя бліны, гэта страва канадыйская а тонкія - француская :)))
Рускіх тутака ніхто і не узгадае у сувязі з блінамі. У скрайнім выпадку венграў, бо тыя рэстарацыю блінную адкрылі .

Reply

azarkinm February 20 2011, 19:48:00 UTC
Вось і добра. :-) Хаця, на ўсіх кулінарных форумах, рускія бліны якраз пазіцыяніруюцца тонкія. Чамусьці колькі не глядзела, тоўстых бліноў амаль няма ў іх.

Reply


dmitry5530 February 25 2011, 14:28:01 UTC
а чаму бульбу лічаць беларускай стравай намбэ 1, калі гэта толькі Пётрык 1 завёз яе у Расею і да нас ніякага дачынення ня меў???

Reply

azarkinm February 25 2011, 14:49:26 UTC
таму што так павялося. спадабалася бульба нам. а вось у расіі проста не ўмелі яе нармалёва захоўваць. :-)

Reply

dmitry5530 February 25 2011, 19:17:53 UTC
навошта яе захоуваць - яе закопваць трэба...

Reply

azarkinm February 26 2011, 07:15:12 UTC
на зіму захоўваць, а ў весну закопваць. :-) Дык пры Пятры, калі ён завёз бульбу, першае рабіць і не ўмелі. Захоўвалі на адкрытым паверсе, шмат бульбы станавілася зялёнай, яны елі і травіліся. Вось тады яе і амаль перасталі вырошчваць у той жа Расіі.

Reply


Leave a comment

Up