Піар і ніщєта кандидатів в президенти. Петро Порошенко

May 21, 2014 21:35

Судячи з того, що роздають в наметах Порошенко, він ну дуууууже хоче в президенти і готовий вкладати в цю мрію нереальну кількість бабла.
По-перше, порошенківськими наметами в Запоріжжі, як кажуть, насрано. В спальних і не спальних районах... - вони скрізь.

По-друге, роздають там якісну кольорову поліграфію. І в один "пакет" агіток входить навіщось цілих дві глянцевих брошури і дві, вкладені одна в одну, однаковісіьких кольорових газети. Напевно якщо до виборця не дійде з першого разу - має дійти з другого. Особисто у мене при такому підході з'являється підсвідоме ставлення до такого роздаткового матеріалу як до сміття.
Ед каже, що це самодіяльність розповсюджувачів, у яких є план розповсюдження агіток. Як би там не було, але бюджет кампанії і кількість макулатури від такого марнотратства збільшується вдвічі, а толку ніякого.

Вже це все, ще до читання самих матеріалів, наводить на думку, що вкладене бабло Петро Олексійович збирається повернути та примножити.
Але давайте вчитаємось...


Коли читаєш отримані матеріали, складається враження, що Порошенко хоче догодити "і нашим і вашим".
Глянцева брошура - російськомовна. В ній написані в принципі правильні речі. Зокрема кандидат обіцяє:
- більше повноважень радам на місцях
- проведення дострокових парламентських виборів
- відміну віз з ЄС
- повернути Крим
- і при цьому (!) "найти приемлемые способы сотрудничества с Россией" (цитуючи класика - что?)

При цьому, помітно, що і над брошурою і над газетою працювали грамотні політтехнологи та спічрайтери. Написано не казьонною живою мовою, немає пустопорожніх утопічних обіцянок (типу як у Тягнибока - реформувати міліцію по грузинському сценарію), обіцянки доволі виважені.

Газета ж україномовна і побудована у вигляді інформаційного ЗМІ, а не просто агітки. Зокрема над шапкою - новина про події на Донеччині.


Весь розворот присвячений взагалі не Порошенку. Там стаття про те, як майдан змінив свідомість українців, про події у Слов*янську, спроба аналітики про оборонний комплекс і.т.п. Ну і трооошечки піару "Рошен"


На останній сторінці також доволі грамотні тексти. Обігруються головні аргументи, які є в народі на користь ПП. Рейтинги, в які тою чи іншою мірою вірять більшість населення:


І "цитати вєлікіх людей" про те, чому краще обирати того, у кого ці рейтинги найвищі. Навіть Жадана сюди приплели. Цікаво, він в курсі, що засвітився на агітці Порошенка? )


Загальне враження від матеріалу: Порошенко не зекономив на передвиборчій агітації та найняв професіоналів. Але особисто мене це не переконає за нього голосувати. Пробачте.

Ну і знову ж таки: все написане - особиста думка автора. І рошенівськими цукерками мене не купляли ) А шкода.

Перша частина про Олега Тягнибока - тут.
Далі буде

вибори, політичне

Previous post Next post
Up