Піар і ніщєта кандидатів в президенти. Олег Тягнибок.

May 21, 2014 20:22

Відволічемось трохи від Індії, бо до виборів менше тижня, а половина народу ще не визначилось, за кого ж голосувати.

Мені весь час передвиборчої компанії муляли агітаційні намети кандидатів. Обходила їх завжди третьою дорогою, а сьогодні подумала - а чого, власне, їх ігнорувати? Треба ж дізнатись, що вельмиповажні кандидати нам знову обіцяють. Нагребла газет в тих наметах, сіла читати.

Спочатку в руки попалась свободівська газета. Читала. Довго думала...


Агітки у Тягнибока чорно-білі, що говорить про обмежений бюджет, і тому викликає кусочєк довіри. В наметах людям дають відразу по три газети.

На першій же шпальті муляє таке речення: "Свободівці не ховались за спинами людей, а першими йшли на озброєний до зубів озвірілий "Беркут". Проте ми не займалися самопіаром....".
Що ж, схоже тепер вирішили виправитись і піаряться по повній. Бо саме майдану присвячені всі три газети. Судячи з написаного, Свобода серйозно вважає себе чи не головними героями майдану. Прості люди - це так, масовка, а в перших рядах, звісно свободівці, хто ж ще?

Наприклад, в одній з газет темі "Тягнибок на майдані" присвячений цілий розворот.


"Це я красівий в піджачкє бінтую голову хлопцю, поки справжній лікар тримає голову і посміхається"


"Це я любімий гуляю перед щитами Беркута". У мене в стрічці є пару друзів, у яких такі самі фотки були, перед щитами, по приколу.


Загалом в цих газетах з майданом навіть перебір. Таке враження, ніби Тягнибок вважає це головним своїм власним досягненням. Тут і описи, скільки свободівців було серед загиблих. І скільки свободівців поранених. І фотки свободівців на майдані... Якщо якась стороння людина це почитає, зробить висновок, що майдан - це така штука, яку виключно свободівці і організували, і інших людей там просто не було.

Також з агіток Тягнибока склалось враження, що він трохи неадекватно оцінює себе та свою політсилу.

На першій шпальті приміром:  "Ще недавно ми були опозиційною силою, але так сталося, що ми тепер частина влади". І в іншій газеті: "...з невеликої партії перетворив на потужну та впливову парламентську політичну силу".
Щось не пригадую, в чому була потужність і впливовість цієї сили за час її перебування в парламенті.... А ви?

Ну а фраза "Від одного імені Олега Тягнибока шаленіє Кремль" має стати мемом, я щітаю =)

Програма
Прочитала уважно, зачепилось в око таке:

- Тягнибок пропонує дозволити всім мати зброю (дискусійно)

- за зразком Грузії реформувати міліцію (куди підуть і що робитимуть звільнені та ображені сотні тисяч ментів - страшно уявити).

- прописати в Конституції, що Україна - президентсько-парламентська країна (шо????)

- запровадити кримінальну відповідальність за будь-які прояви українофобії (А судьи кто? За якими критеріями вирішувати, яке висловлювання українофобське? На скільки років саджати тюрму за фразу "Я не люблю Украину"? А за скільки років - "мне не нравится украинский язык?")

- встановити обов*язкову перевірку держслужбовців на детекторі брехні щодо причетності до корупційних дій (спірно. А "віддячування" лікарю за вдалу операцію - це корупція? А хабар даїшнику? Що на це скаже детектор?)

-  заборонити платну політичну рекламу у ЗМІ за три місяці до початку та впродовж усієї виборчої кампанії (Пан Тягнибок, ви чули таке поняття як "джинса"? Ви серйозно думаєте, що якщо кандидатам заборонять офіційно піаритись, вони не будуть цього робити в інші способи? І чому ви пропонуєте заборонити тільки платну? А "безкоштовно" піаритись можна буде? ))))

- Позбавляти ліцензій ЗМІ, які поширюють дезінформацію (Я навіть знаю, яку б газету ви закрили першою, пане Тягнибок, нєбось "Експрес"?)

- скасувати депутатську, суддівську та президентську недоторканість (оце сподобалось)

Вопщєм нє, Тягнибок, давай дасвіданія.

Все написане вище є особистою думкою автора і пост абсолютно точно не проплачений Крємльом
(бо Кремлю ніколи, він шаленіє від імені Тягнибока)

В наступних випусках - Гриценко, Порошенко, Тимошенко і Тігіпко. Решти кандидатів не буде, бо їхніх наметів в Запоріжжі немає. 

Тягнибок, вибори, політичне

Previous post Next post
Up