Хлібні кілограми

Mar 28, 2015 18:11

Є ось така книжка "Хлібні кілограми", а взагалі-то менш політкоректно "Пшеничне пузо", Wheat belly. Я її потихеньку почала читати, хоча й так більш-менш знаю, про що там. Про моє пшеничне пузо ( час не просто худнути, час купляти нові штани, бо вже не застібаються (( Для мене з дитинства хліб як наркотик, якщо він є у домі, то не можу відірватися і ( Read more... )

питание: рецепты, здоровье, питание: общее

Leave a comment

Comments 28

(The comment has been removed)

mcmohn March 28 2015, 17:33:38 UTC
У мене так круто не вийде. Чоловік купує, а всі родичі пригощають, припрошують, хвилюються. І готувати доводиться окремо собі, окремо чоловікові.

Reply

(The comment has been removed)

mcmohn March 28 2015, 17:51:40 UTC
"це простіше, ніж здавалось би" надихає )

Reply


dashca_enotik March 28 2015, 18:14:02 UTC
Я сильно урезала количество белой муки, потому что у меня у двух бабушек диабет, и я к сахару тоже чувствительна, короче, риск.
Отказываться полностью не пробовала и считаю это нездоровой крайностью.
Вообще если нет аллергии на глютен, то пшеница сама по себе не вредна, вредна ьеоая мука и другие продукты с высоким гликемичечким индексом.
Макароны не ем вообще (в супы кидаю овсянку или пшонку, на гарнир ем кашу), белый рис смешиваю с бурым и нормально (раньше ела просто бурый, но с тех пор он дико подорожал), хлеб ем черный или пеку сама 50% ржаной или 50% цельнозерновой.
В гостях ем что дают, макароны или печеньки паз а месяц погоды не сделают.

Reply

mcmohn March 28 2015, 18:43:34 UTC
У книзі пишуть саме про шкоду сучасної пшениці.
Я відмовлялася повністю від хліба за рекомендаціями лікаря до першої вагітності, почувалася і виглядала краще. Коли стала дозволяти собі мучне час від часу (мені потім дозволли кілька разів на тиждень), швидко з'їхала до поїдання хліба хай не в шалених, але у відчутних кількостях. Видно, час починати спочатку (

В гостях ми буваємо кілька разів на тиждень, традиційно це означає поїдання чогось з білого борошна та цукру (або носити своє домашнє, поки я не встигаю стільки наготувати).

Ясна річ, що то ще мої проблеми з силою волі. Або з обміном речовин. Он мій старший завжди вибере хліб або макарони з усього запропонованого.

Reply

dashca_enotik March 28 2015, 18:57:15 UTC
Я доверяю только научным исследованиям, проведенным по всем правилам, научные исследования никакого вреда от пшеницы для здоровых людей не нашли. Если в вашей книжке написано что пшеница вообще вредна, то мое мнение - эта книжка является вредной спекуляцией и ничем более,извините.

Вам просто нужно определиться с проьлемами и целями. Псли вы хотите просто похудеть, то диета 5 кулаков или программы подсчета кбжу вам в помощь, это точно работает и точно безвредно. Если у вас плохое самочувствие от мучного - вам к врачу (гастроэнтерлогу и эндокринологу, потом можно к диетологу) выяснять что именно с вами (и если вы у себя подощреваете такие проблемы, то любые пищевые ограничения, включая пост, для вас без консультации с врачом могут быть очень опасны, и лучше от них отказаться).
Если вы едите по психологическим причинам, например заедаете стресс - то вам нужен психотерапевт, а не диета, иначе у вас будет невроз га фоне чувства вины, или пищевое расстройство. С тауимм вещами лучше не шутить

Reply

mcmohn March 28 2015, 19:48:51 UTC
Вибачте, але у вас вийшло "Пастернака не читал, но осуждаю". Раптом там наукові дослідження за всіма правилами? :) до речі, тоді потрібні і контр-дослідження, що шкоди нема, не пам'ятаю таких. Основна теза книги, що через селекцію генетична відстань між пшеницею 1920го року і сучасними сортами надто велика, інший склад борошна. Більше крохмалю, більше глютену, більше звикання, більше ризик алергії. Прояви алергії більш різноманітні. Порівняння складу борошна зі старих і нових сортів автор надає, наскільки пам'ятаю ( ... )

Reply


yevgeniya1986 March 28 2015, 20:42:07 UTC
Я сама страшний любитель булочок! І бока в мене від них добряче наростають (((
Що робити - не їсти. Виховувати силу волі;-))
Я як не їм - все добре, якщо зриваюся - одразу бока з'являються і штани не застібаються.
Макарони купую тільки з твердої пшениці, в них більше користі та меньше шкоди

Reply

mcmohn March 28 2015, 21:55:49 UTC
сили волі нам обом )

Reply


pravovedka March 28 2015, 20:57:35 UTC
А попробовать без дрожжевой хлеб делать, покупать? Из муки грубого помола, из отрубей? Если уж не можете отказаться то минимизируйте вред.
Я в студенчестве не могла без хлеба - в семье так было принято, без хлеба и есть не садились. А потом постепенно начала отказываться. Сейчас я хлеб почти не ем. Суп люблю с хлебом - заменяю хлебцами.
Люблю бутерброды, но это раз в месяц и из хлеба из муки грубого помола.
Чтоб не есть выпечку я просто не пеку. Сейчас я на диете, с подсчетом кбжу, потому даже в гостях отказываюсь, либо потом ем только салат, если от торта отказаться не в силах.
Насчет гостей и времени для готовки. Честно, не знаю чем вас в гостях кормят, если обязательно хлеб или что то мучное. Скорее всего есть мясные блюда, можно и белком хорошо наесться. Нет времени готовить для себя - а для чего время есть? Если важно свое здоровье, внешний вид, то время найдется. Или найдется альтернатива.

Reply

pravovedka March 28 2015, 20:59:15 UTC
Да, и есть технологии НЛП для замены плохих привычек на хорошие. У меня это работает. Если другие способы борьбы с вредными привычками - пробуйте! У вас все получится!

Reply

mcmohn March 28 2015, 21:52:29 UTC
Скажемо так, зацікавлення книгою зменшилося, але є проблема, що хліб з'їдається шматок за шматком, якщо його купляти.

Я купляю недріжжовий і переважно житній, стараюся не частіше пари разів на тиждень. Макарони беремо твердих сортів. Готую загалом нормальну домашню їжу, нічим не зловживаю. Але коли немає часу готувати, як було останнім часом, то те, що їдять всі у родині - хліб, бутерброди. Інакше замість однієї страви через особливості нашого родинного харчування доводиться готувати щонайменше дві, або хтось буде голодний. В гості ходимо з дітьми, і там же чай з печеньками, м'яса не дають :), приносимо фрукти з собою для балансу.

Правильно мені Даша зауважила щодо почуття вини, це воно виникає після з'їдених півхліба, 200г ) І змушує перекладати відповідальність на суспільство з його любов'ю до мучних поцукрених напівфабрикатів та печеньок.

Дякую за гарні побажання.

Reply

pravovedka March 29 2015, 11:17:30 UTC
Для чая рекомендую сухофрукты) Правда, нынче дороговато выходит, конечно, но и много не съесть.
и просто чай, без печенья!)
А для перекусов или когда нет времени готовить можно брать лаваш - завернул туда что хочешь и полезный бутерброд)
И меня спасает заморозка полуфабрикатов - если нет времени, достаю запасы и кушаем их.

Reply


olya_rainbow March 28 2015, 21:44:51 UTC
а я люблю хлеб, очень люблю. И поскольку, слава Богу, нет противопоказаний, то н евижу смысла себя ограничивать. Зачем тогда жить, если нельзя делать и есть то что хочеться :-)

Reply

mcmohn March 28 2015, 21:54:11 UTC
з одного боку, все правильно :)
з другого боку, джинси мене вже обмежують :)

Reply

olya_rainbow March 28 2015, 22:57:39 UTC
:-) тогда да, стимул есть не есть! :-)

Reply


Leave a comment

Up