Golonka po Bawarsku

May 26, 2006 18:51

  • Гольонка по баварськи
  • свинна голінь задня (біля 800г)
  • 1 цибулина
  • перець, сіль
  • 2 ложки смальцю
  • лавровий лист, гвоздика
  • насіння ялівцю
  • склянка темного пива




Голінь промити в теплій воді, витерти насухо та зробити гострим ножем надрізи в шкірі.




Добре посолити та поперчити.
Розтопити смалець в пательні та обсмажити на ньому голінь, затім влити пів-склянки гарячої води.
Очищену цибулину розрізати навпіл, встромити в них по гвоздичці і положити до пательні, туди же положити лавровий листок, декілька горошин ялівцю.
Накрити пательню покришкою та помістити її на дві години до духовки, розігрітої до  200*С.
Після першої години запікання треба починати час від часу поливати  пивом поверх гольонки.
Від цього утвориться хрумка та смачна кірочка.
Готову голінь виложити на тарілку, полити соусом від готування та подати разом з квашеною капустою чи тушкованими овочами та пивом.

Golonka po Bawarsku (Голінь по баварськи) - рецепт польської кухні

Смалець, Приправи та спеції, Закуска, Пиво, М'ясо та лівер

Previous post Next post
Up