Sanāk fantastiski garšīga! Par pamatu ņēmu šo recepti. Nav grūti gatavot - ātri un viegli, ja nu vienīgi tā šķiņķīšu atkaulošana. Rezultāts ļoti gurmānisks. :)
500 gr tomāti, sagriezti bez mizas (ņēmu 3 gb.vidēji mazus)
1 tējkarote oregano (raudene)
1/2 tējk.žāv.timiāna
Pipari, sāls - pēc garšas
Eļļā cepšanai
Gatavošana:
Vispirms atklaulo vistu šķiņķīšus.
Notīra sīpolu, smalki sagriež un apcep eļļā (apcepu pīlē, kurā gatavosies šķiņķīši).
Apcep šķiņķīšus eļļā - no visām pusēm gaiši brūnus.
Tad aplej tomātus ar verdošu ūdeni, patur, līdz tie kļūst biku gaišāki, ņem ārā, iegriež "deguntiņā" krustiņu un novelk miziņu. Sagriež mažos kubiciņos.
Liek apceptos šķiņķīšus pīlē uz sīpoliem, uzlej ūdeni, pieber Anneles garšvielu maisījumu, oregano, timiānu, piparus, pa virsu pārliek sagrieztos tomātus. Cep cepeškārsnī ar vāku 180 grādos apmēram 1 stundu.