Сьогодні зробив новий сорт пива, на цей раз вибрав лагер Cerveza Mexican style від фірми Wilko. На сайті фірми дуже рекомендували його.
Що додав крім основних інгредієнтів: додав той самий хміль Ahtanum T90, грам з 10, також дав один лайм та декілька листочків свіжої м'яти, це все разом варив в суслі 12хв. Дріжджі додав які йшли з солодом, навіть не написали що за вид. Все разом в об’ємі вийшло 20л. хоча по інструкції пишуть що на 23л. потрібно розводити, але я даю менше, щоб пиво вийшло більш насиченим. Щільність початкова вийшла 1038, що в принципі ок, думав буде 1040 але чорт з ним. Дріжджам робив гідратацію день перед тим. Тепер залишилось віднести ємкість з пивом у прохолодне місце і чекати наступного етапу. Що цікаво. в інструкції написано що бродіння можна проводити при температурі 18-20С як при елях, але я вирішив не ризикувати, раз то лагер то й температура мусить бути нижча від елів.