Продовження дегустування домашнього пива Stout та розрахунки щільності і вмісту алкоголю

May 25, 2015 22:03

У суботу приходили друзі дегустувати пиво, та й була моя "відповідь" на попередню нашу дегустацію вина яке зробили польські друзі. Тоді про 7 чи 8 пляшок вина на 4-рьох )))
  Отже спожили ми у суботу 8л. пива на 4-рьох, скажу що відчуття оп’яніння не було. На наступний день зайнявся питання чому так і яка міцність пива.
Вчора провірив гідрометром щільність пива гідрометром становила менше 1000 чому так? чорт його знає, можливо не рівно тримав гідрометр.
Сьогодні обрахував скільки алкоголю все ж таки має моє пиво, вийшло 2%.
Як рахував, вибрав англійську методику: OG(original gravity or specific gravity) -FG(final gravity)*131=% у моєму випадку вийшло: 1040-1024*131=2% алк. Ось калькулятор.
Можна також вирахувати вміст алкоголю по таблиці щільності та вмісту алкоголю. Потрібно відняти від початкової щільності у алк.%. щільність кінцеву у алк.%.
Існує ще такий метод: міряємо пиво перед ферментацією гідрометром, беремо з числа дві останні цифри і ділимо на 10. Наприклад якщо пиво мало щільність 1045 то вміст алкоголю буде 4,5%. У моєму випадку це не спрацювало, тому що пиво погано збродило, або сам перервав процес бродіння.
  Для  вирахування вмісту алкоголю по європейській системі: беремо значення щільності у Плато і ділимо на 2,5. Наприклад щільність 12 у Плато, відповідно вміст алкоголю 12/2,5=4,8
Щоб перевести щільність пива з англійської систему у європейську (Плато), потрібно: дві останні цифри поділити на 4. Приклад: щільність пива до ферментації (OG) склала 1045, 45/4=11,25 Плато

плато, щільність, пиво, beer

Previous post Next post
Up